Sala de premsa

Matrícula solidària: marca per la Justícia Global

Cartell de la campanya de Matrícula Solidària

S’inicia la campanya per la matrícula solidària, una iniciativa que permet a l’alumnat de la UAB fer una aportació econòmica per contribuir a la Justícia Global.

05/07/2021

Per construir una universitat solidària i socialment compromesa, cada curs des de la Fundació Autònoma Solidària es promou la campanya “Matrícula Solidària. Marca per a la justícia global” dirigida a l’alumnat que es matricula. Als estudiants se’ls hi demana que posin el seu granet de sorra fent una aportació de 15 euros en el moment que fan efectiva la matrícula. 

Les aportacions d'estudiants, juntament amb les del professorat i del personal d'administració i serveis a través de donatius, i amb una aportació de la UAB constitueixen el Fons de Solidaritat de la UAB, que permet impulsar projectes de cooperació i educació per a la justícia global liderats per la mateixa comunitat universitària. La campanya Matrícula solidària té com a lema “A reptes globals: justícia global i cooperació universitària”. La Justícia Global fa èmfasi en les causes profundes de les injustícies en les relacions entre el Nord i el Sud globals i posa el focus en els efectes i la responsabilitat dels països enriquits sobre les vulneracions de drets als països empobrits. 

Comprenent aquest i altres paradigmes de l’agenda de la cooperació, la Universitat i la seva comunitat són clau en la creació de les condicions que possibilitin un món més just, divers i en pau.  I amb aquest objectiu, la UAB treballa a través de la matrícula solidària i altres iniciatives, la promoció d’accions de cooperació i solidaritat que posin a disposició de la Justícia Global l’expertesa i el potencial de la comunitat UAB.

Si ets estudiant i vols col·laborar amb la matrícula solidària, només has de marcar amb una creu la casella quan et matriculis. La teva aportació de 15 euros es destinarà a finançar iniciatives de cooperació a països del Sud global en àmbits com l'educació, la salut, la justícia de gènere, o el medi ambient.