Sala de premsa

La cursa per la Marató gràcies a la implicació del voluntariat

Imatge foto de grup dels voluntaris i voluntàries de la Cursa de la UAB

Aquest diumenge, 18 de desembre, va tenir lloc la XI edició de la Cursa i caminada solidària de la UAB al campus de la UAB, en la qual hi han participat prop de 1.400 persones i ha estat possible gràcies a la implicació de persones voluntàries.

20/12/2022

La Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Cerdanyola, va organitzar l’onzena edició de la Cursa Solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3, dedicada aquesta edició a la salut cardiovascular.

Al voltant de 100 persones han realitzat tasques d’organització i logística i, d’aquestes, més de 50 han estat voluntàries. Com en edicions anteriors, la FAS gestiona el voluntariat que s’encarrega de repartir dorsals, de l’avituallament i de vigilar que tot estigui bé durant el circuit. També s’han encarregat estudiants de fisioteràpia de fer massatges als corredors i corredores. D’aquestes 52 persones voluntàries, 27 són estudiants de la UAB, 10 del PAS de la UAB, 3 estudiants de la UB, 2 alumnis i 10 no tenien cap relació amb la universitat.

Algunes d’aquestes persones voluntàries són repetidores, cursa rere cursa i és que és una experiència enriquidora de participació a un esdeveniment solidari esportiu des d’una posició imprescindible com és la de l’organització.

Una jornada solidària i participativa

Aquesta edició ha comptat amb més de 1.400 participants entre les quatre modalitats de cursa que hi havia: una d’11,7 km, la cursa i caminada de 6 km, la cursa infantil de 500 m i la cursa de 500 m de mobilitat reduïda. En la jornada solidària es va comptar amb representació institucional per part de les entitats organitzadores i hi van assistir els rectors de la UAB i de la UB, Javier Lafuente i Joan Guàrdia, respectivament, i també va ser-hi present l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, així com el responsable d’Applus. A més, com a novetat, la xaranga de la UAB ha amenitzat amb la música les diferents sortides de les curses i ha posat el punt festiu i d’animació a tota la jornada matinal.