Sala de premsa

L'emergència climàtica protagonitza la Festa Major de la UAB

Festa Major de la UAB 2019

El dijous 7 de novembre, la FAS va dur a terme diferents activitats de sensibilització sobre l’emergència climàtica, temàtica de la FM 2019 que van comptar amb la participació de 1.200 persones.
 

12/11/2019

Després de tot un any d’espera va arribar la festa més esperada pels universitaris: La Festa Major de la UAB. La FMUAB2019 va tornar a omplir el campus de paradetes, música, activitats culturals, associatives i esportives, en un esdeveniment que va tornar a ser exemple de festa inclusiva, participativa i no sexista. Va tenir com a lema Emergència climàtica: la UAB actua!.
La FAS, un any més, va oferir diverses activitats durant la Festa Major que van dotar la celebració d’una major consciència social. Els dos espais utilitzats van ser la Plaça Cívica (fira d’entitats) i la Plaça del Coneixement, a l’eix Nord del campus.

Reflexions contra el canvi climàtic
A la Plaça Cívica, de 13 a 17h es van dur a terme dues activitats de medi ambient: La primera tenia com a títol “La migració mediambiental: forçada o voluntària?”, i l’objectiu era fer una anàlisi crític al sistema actual i donar una resposta a través de dues òptiques diferents: el problema de la manca de vies legals i segures per a persones migrants i el rumb imparable del canvi climàtic.

Gran participació a les activitats
Més de 1200 participants es van apropar a alguna de les propostes que la FAS teníem preparada per la FM. Destaquen les 850 persones que van ser ateses pel programa de salut en El Xiringu, a més de les més de 300 persones que van realitzar les dues activitats relacionades amb el canvi climàtic. Les activitats es van dur a terme gràcies a les 37 persones -de les quals 19 de manera voluntària-, de l’equip de la FAS que van fer possible el desenvolupament de les activitats.


Per una festa Saludable
A la Plaça del Coneixement, des de les 13 fins a les 21h, l’equip d’Agents de Salut de la FAS juntament amb l’equip de Som.Nit de la Creu Roja estaven presents per assegurar que la festa és desenvolupes de manera segura i saludable. A través de varis punts informatius i brigades mòbils es donava assessorament i es distribuïen materials informatius sobre drogues, infeccions i malalties de transmissió sexual i es disposaven d’alcoholímetres per tal que els estudiants es fessin la prova si ho desitjaven. 

En aquesta línia, des de la UAB s’ha aconseguit que la FM fos una festa Q,  un projecte de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya que dona un distintiu als espais de música i ball que compten amb recursos i serveis relacionats amb la salut i el benestar. L’objectiu és promoure la prevenció i la reducció dels riscos associats amb el consum i la festa.