Sala de premsa

Inscripcions obertes pel taller d'activisme per la pau

 Eines individuals i col·lectives per l¿activisme per la pau

S’obren les inscripcions pel taller d’activisme per la pau. "Eines individuals i col·lectives per l’acció noviolenta” organitzat per l’Escola de Cultura de Pau i la Fundació Autònoma Solidària

 

09/09/2022

El conflicte a Ucraïna ha posat en primera línia velles qüestions vinculades a la guerra i a la pau: com frenem l’escalada militar a Europa? És el bel·licisme la resposta adequada enfront a les noves amenaces a la pau? I el pacifisme, què implica exactament? És una postura naïve davant la cruesa de les intervencions armades i les seves conseqüències en la població Civil?

Des de la Fundació Autònoma Solidària i l’Escola de Cultura de Pau de la UAB, identifiquem la universitat com un espai clau de sensibilització i mobilització. A través del cicle de tallers en educació per la pau i en el conflicte:  “Activisme per la pau. Eines individuals i col·lectives per l’acció noviolenta”, es pretén enfortir les capacitats dels i les joves per a esdevenir constructores de pau, tant a  nivell d’habilitats personals de relació i convivència, com d’anàlisi de  conflictes i situacions complexes, així com d’acció política i social.

La formació té un reconeixement de 1 ECTS i començarà el 25 d’octubre. Es planteja en forma de 6 sessions, els dimarts de 13.00 a 15.30h, a l’Edifici Àgora de la plaça Cívica. Al llarg dels tallers, que combinaran activitats participatives, contingut teòric i treball autònom, aprendrem a identificar les diferents dimensions de la violència i de la pau, analitzar conflictes socials i internacionals i treballar eines d’intervenció i prevenció del conflicte. A més, després de conèixer i analitzar diferents estratègies i campanyes noviolentes, es generaran espais de treball en grup per dissenyar una campanya d’actuació per la pau.

Pots trobar aquí el programa i tota la informació sobre els taller. Inscriu-t’hi!!

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Pau, justícia i institucions sòlides