Sala de premsa

Els beneficis del concert aniversari de la UAB es destinen a les #BequesUABRefugi

Concert 50 anys UAB
El concert, que ha tingut lloc el diumenge, 19 de maig, a les 17 h, al Palau de la Música Catalana, ha commemorat els 50 anys de vida de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat protagonitzat per l'Orquestra i el Cor de la UAB, dirigits per Marc Timón, l'Orfeó Català i membres de l'Orquestra Simfònica del Vallès.

20/05/2019

El 19 de maig, a les 17 h i amb motiu del 50è aniversari de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Palau de la Música Catalana ha acollit un concert, al qual han assisit 1.500 persones, fet que ha omplert pràcticament tot el Palau de la Musica.

L'acte, presentat per un estudiant del Grau de Periodisme, s'ha obert amb unes paraules del vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez, el qual ha agraït l'assistència a totes les persones així com als músics i intèrprets alhora que ha fet un repàs del que ha estat la celebració dels 50 Anys de la UAB.

A continuació, s'ha iniciat el recital. Durant la primera part, els assistents han gaudit de quatre obres interpretades pel Cor Jove i quatre més pel Cor de Noies de l’Orfeó Català, tots dos cors membres de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Posteriorment, Marc Timón, director i compositor català -llicenciat en Periodisme per la UAB-, ha ofert la cantata El secret de les coses, que ha estat narrada per Raül Giró. 

La tercera i última part del concert tots els intèrprets i músics han pujat a l'escenari per oferir un cant conjunt, l’himne Hör mein Bitten, de Felix Mendelssohn. En total, 160 persones a l'escenari del Palau de la Música per cloure el concert de commemoració del 50è aniversari de la UAB.

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha pujat aleshores a l'escenari per agraïr i felicitar als intèrprets. També ha recordat la importància que una institució com la UAB, que ofereix coneixement i desperta vocacions i inquietuds entre les persones, per tal d'aconseguir una societat millor- faci 50 anys, i ha mostrat així la seva satisfacció i orgull de pertànyer a la Universitat Autònoma.

El concert ha volgut mostrar el compromís de la Universitat amb la cultura, així com reflexionar sobre la seva trajectòria i sobre el paper que ha tingut en la transformació social, i de reconèixer la tasca de les generacions fundadores, que han transmès el seu llegat a les actuals.

Beques #UABRefugi
El preu de l’entrada va ser de cinc euros online i tres euros a la taquilla. Els beneficis per la venda d'entrades aniran destinats a les beques #UABRefugi, una iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) dirigida a promoure l'accés a la universitat d'estudiants en situació de refugi.

Es preveu obrir una primera convocatòria d’aquestes beques durant el curs 2019/2020 i se’n podran beneficiar fins a 10 persones beneficiàries que seran persones sol·licitants o beneficiàries de protecció internacional (o altres situacions afins) que disposin d’estudis universitaris iniciats als seus països d’origen o a tercers països i que compleixin els requisits acadèmics d’accés als estudis de la UAB. L’ajut, que serà d’entre 1000 i 1500 euros, servirà per cobrir despeses vinculades a l’estudi com poden ser les de transport, dietes o material acadèmic.

Com a part del programa d'Acollida de persones en cerca de refugi a la UAB, que gestiona la FAS, aquesta estratègia vol facilitar l'accés i continuïtat a l'educació superior d' estudiants universitaris que, a causa d'una fugida forçada del país, han hagut d'abandonar la seva formació acadèmica. Des d'una mirada de drets humans, la universitat és entesa com a agent inclusiu i peça clau de transformació social que contribueix a la millora dels processos d'acollida i inclusió de les persones en cerca de refugi.