Sala de premsa

El Voluntariat de Medi Ambient recull 83kg de deixalles al bosc de la UAB en menys de 2 hores

Recollida de deixalles UAB

En el marc de Let’s Clean Up Europe, l’equip de Medi Ambient de la FAS ha participat en una activitat de neteja de deixalles al bosc de la UAB, amb l’objectiu de protegir la biodiversitat al campus i restaurar l’entorn natural. En acabar, han construït una figura amb la brossa recollida per visibilitzar el resultat i despertar consciències.

13/03/2019

El passat 11 de març, l’equip de voluntariat del Programa de Medi Ambient de la Fundació Autònoma Solidària va realitzar, en col·laboració amb l’Oficina de Medi Ambient de la UAB i de la Vila universitària, una activitat de recollida de residus al bosc de la UAB proper a la Vila. En aproximadament dues hores (de 13 a 15h), la vintena de persones voluntàries que van participar a l’acció van recollir un total de 83kg de tot tipus de brossa (plàstics, envasos, vidre, paper i cartró, etc.).

L’acció de recollida va anar acompanyada de l’elaboració d’una escultura reivindicativa, al dia següent. La figura es va realitzar utilitzant la brossa recollida amb l’objectiu de visibilitzar el resultats i despertar consciències de les persones que formen part del campus de la UAB i sobretot de les que viuen a la Vila.

L’activitat s’ha realitzat en el marc de la campanya Let’s clean up Europe, que realitza accions arreu d’Europa per conscienciar i recuperar espais. Aquesta campanya, gestionada pel  Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya, posa a l’agenda política europea la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura de manera il·legal als boscos, platges, marges de rius, etc.