Sala de premsa

Desmuntar les transnacionals des de la universitat

Desmontar les empreses transnacionals

Un curs organitzat per Setem Catalunya i la Fundació Autònoma Solidària pretén destapar els impactes de les empreses transnacionals i passar a l’acció abordant de manera col·lectiva estratègies d’activisme dins la universitat.
 

24/10/2019

Els dilluns 11 i 18 de novembre de 16 h a 19:30h es durà a terme una formació que posarà èmfasi en la vulneració de drets humans constants que provoquen les grans empreses transnacionals i el món globalitzat.  Tindrà lloc a Sala d’Actes de l’Edifici Àgora, i estarà oberta a tots els públics i gratuïta. Es donarà certificat d’assistència.

En l’actual món globalitzat, el patriarcat, la cultura del consumisme i l’acumulació de capital són presents en moltes de les relacions econòmiques i socials que tenen lloc a la nostra societat. El preu dels serveis i productes reduït al màxim per la forta competència d’aquest mercat globalitzat no es correspon, però, al seu cost real. Les empreses transnacionals que es lucren d’aquest negoci estan molt sovint darrere de flagrants i continues vulneracions dels drets humans, com la precarietat laboral o la repressió sindical en la indústria global deslocalitzada, que a més incideix en especial sobre les dones.

Aquestes empreses actuen i es lucren amb impunitat gràcies a la falta de voluntat per definir una normativa internacional o estatal en els països on deslocalitzen les seves activitats, o d’establir mecanismes per aplicar-la, i intenten evitar la pressió social utilitzant campanyes de màrqueting social i ambiental. Com hi contribuïm nosaltres? I la nostra universitat? Què podem fer per canviar-ho? A partir de la col·laboració d’expertes i activistes, en aquest curs destaparem aquests impactes de les transnacionals, específicament en els sectors de la banca, l’alimentació la indústria tèxtil i l’electrònica, i comptarem amb una part pràctica en la qual abordarem de manera col·lectiva estratègies d’activisme per organitzar-nos i mobilitzar-nos dins la universitat.

En aquest enllaç pots consultar el programa complert.

El formulari d’inscripció ja està disponible, per qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb campanyes@setem.org