Sala de premsa

"Descartades", una exposició sobre l'abandonament en el qual es troben les dones d'El Salvador

Imatge de l'exposició

Des del passat dilluns 30 de gener fins al 24 de març, a la Sala d’Exposicions UAB, situada a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, es pot veure una exposició fotogràfica de Marc Espín, professor investigador de la UAB. “Descartades” sorgeix de la mostra “Descartats”, una exposició fotogràfica del mateix autor sobre les desigualtats que pateixen les persones grans en El Salvador i la resta de Centreamèrica.

31/01/2023

“Descartades” recull quinze retrats fotogràfics i material audiovisual sobre les carències que pateixen les dones majors de 60 anys a les comunitats de Tecoluca, localitzada a la regió del riu Lempa.

La mostra, impulsada originalment per la Fundació CORDES, l’Associació Rural de la Tercera Edat (ARTE) i la Coalició Nacional per a la Dignitat de les Persones Grans, és una adaptació del treball periodístic de Marc Espín, del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB, que ha rebut el suport del Fons de Solidaritat de la UAB. Espín, entre el 2016 i el 2017, va visitar més de mig centenar d’habitatges de persones grans en 15 comunitats de Tecoluca per investigar i documentar les condicions de vida.

El recorregut fotogràfic documenta la situació d’abandonament, pobresa, vulnerabilitat i carència que pateix la gent gran a la seva vida quotidiana: salut, ingressos, desigualtats de gènere, educació, seguretat o habitatges dignes. Cada una de les fotografies està acompanyada d’un peu d’imatge que recull la història de les dones retratades. L’exposició busca fomentar la reflexió sobre la percepció de la vellesa, les dificultats que afronten les dones adultes grans, les seves causes i els desafiaments que existeixen per envellir en un país en vies de desenvolupament. Segons el seu autor, “Descartades” es converteix en un “espai de conversa intergeneracional i interregional” sobre problemes relacionats amb les persones grans, les dones, els drets humans i la cooperació.

Si vols saber-ne més, entra al web de Por una vejez digna, mira el vídeo a Instagram o Facebook, escolta la falca de ràdio o mira l’informe sobre les condicions de vida de les persones adultes majors.