Vés al contingut principal

La UAB acull esportistes andorrans al programa Tutoresport

27 jul. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Més de sis-cents esportistes han passat ja pel programa Tutoresport de la UAB, que els permet estudiar amb la tutela d'un professor o professora que els ajuda a compatibilitzar el seguiment dels estudis i l'activitat esportiva. Ara, la UAB i el govern andorrà han signat un conveni perquè l'alumnat del principat pugui participar en el programa.

Secretari d'Estat d'esports d'Andorra amb el Rector de la UAB

La UAB i el govern d'Andorra han signat un acord que permetrà als esportistes d'alt rendiment i de les seleccions nacionals andorranes participar en el programa de suport acadèmic Tutoresport, que posa a disposició dels estudiants la figura d'un tutor que els orienta i dona suport en el desenvolupament dels seus estudis. El conveni ha estat signat avui pel rector de la UAB, Javier Lafuente, i pel secretari d'Estat d'Esports de l'executiu andorrà, Justo Ruiz, en una trobada en què la representació andorrana ha pogut també conèixer l'Institut de Recerca de l'Esport de la UAB.

Mitjançant el programa Tutoresport, la UAB assigna un professor tutor que ajuda els joves a resoldre els problemes derivats de participar en compromisos esportius com ara competicions, concentracions o entrenaments, de manera que puguin adaptar les activitats acadèmiques al ritme esportiu. El tutor orienta l'estudiant a l'hora de matricular-se, fa d'interlocutor entre ell i el professorat implicat en possibles afectacions a la realització d'exàmens o pràctiques o segueix el programa docent de les assignatures i facilita el material necessari a l'estudiant quan s'ha d'absentar, entre altres funcions.

La Secretaria d'Estat d'Esports andorrana seleccionarà els candidats entre els estudiants que formin part del programa Alt Rendiment d'Andorra (ARA) o de la selecció nacional absoluta en la seva disciplina esportiva, i la UAB estudiarà les candidatures per acceptar finalment les persones que compleixin amb els requisits establerts. Aquest acord dona continuïtat a la col·laboració entre les dues institucions, que es va establir ja l'any 2009.

El programa Tutoresport va iniciar-se el curs 1996-1997 i va ser el primer programa d'aquestes característiques a Espanya. Poden inscriure-s'hi els i les estudiants que pertanyen als plans ADO i ADOP (ajut a l'esportista olímpic/a i paralímpic/a), DAN (esportista d'alt nivell), ARE (alt rendiment espanyol), ANC (alt nivell català) i ARC (alt rendiment català), així com els que hagin participat als Campionats de Món Universitaris o a les Universiades d'hivern o d'estiu, entre d'altres. El Servei d'Activitat Física de la UAB gestiona l'accés al programa i l'acompanyament dels i les participants. Actualment, han passat per Tutoresport més de sis-cents esportistes. I, aquests dies, sis estudiants de la UAB que participen al programa es troben competint als jocs olímpics de Tòquio.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de