Programa del 15 de novembre

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la UAB.

09:30 h.  Acreditacions

10:00 h. Presentació institucional a càrrec de Javier Lafuente, Vicerector d'Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB,  Joan Gómez Pallarès, Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, i Ignasi Giménez, President del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

10:30 h. Conferències (Durada: 30 minuts cadascuna):

  • Lluís Tolosa: "Enoturisme: Anàlisi del model català". Autor de la "Guia d’Enoturisme de Catalunya" i professor del curs d’Enoturisme de la UAB.

     

  • Patrick Torrent: "Reptes de futur de l'enoturisme a Catalunya: del turisme industrial a l'enoturisme cultural". Agència Catalana de Turisme.

11:30 h. Pausa cafè

12:00 h. Presentació de projectes (Durada: 20 minuts cadascun):   

  • Daniel López: "La Font de la Canya: recerca i socialització de l'arqueologia del vi". Membre de la Cooperativa Arqueovitis i director del jaciment de la Font de la Canya. DO Penedès.

     

  • David Esteller: "El PECT Vi de tina: unint innovació i patrimoni en el sector vitivinícola. Ajuntaments del Pont de Vilomara i Rocafort, Mura, Manresa". Director de TourisLab. DO Pla de Bages.

     

  • Francesc Frisach: "Vins a la Trinxera". Celler Frisach. DO Terra Alta.

     

  • Tomàs Cusinè: "Castell del Remei, finca històrica". Celler Castell del Remei. DO Costers de Segre.

     

13:20 h. Taula rodona i micro obert.

14:00 h. Dinar.

15:30 h. Conferències (Durada: 30 minuts cadascuna):

  • Sílvia Naranjo i Jordi Alcover: "La burgesia catalana i el vi: distintius de classe i la seva petjada en el territori. Anàlisi dels tres moments de transformació de la indústria catalana del vi des de 1850". Autors de la "Guia de Vins de Catalunya" i professors del curs d’Enoturisme de la UAB.

     

  • Marta Casas: "Festival Vívid - Com integrar el patrimoni tangible i intangible a l'enoturisme de l'Empordà?". Patronat de Turisme Costa Brava - Girona. Diputació de Girona.

     

  • Carles Xuriguera: "La difusió del món i la cultura del vi". Celler Mas Patiràs. Director del programa "Glops" de TV3 i col·laborador de "L’Estat de Gràcia" de Catalunya Ràdio.

     

  • Damià Martínez:"Projectes i experiències a l'entorn del patrimoni cultural i el vi".  Cap de l'àrea de programes públics de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

     

17:30 h. Presentació de projectes (Durada: 20 minuts cadascun):

  • Raül Bobet: "Les possibilitats d'interpretació del paisatge de muntanya i el vi". Celler Castell d’Encús. DO Costers del Segre.

     

  • Romina Ribera: "Glops d'història: un exemple d'activació de l'enopatrimoni empordanès per al desenvolupament local". Glops d’Història - Arqueologia, paisatge i vi. DO Empordà.

     

  • Paula Lloret: "El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora de Teià". Tanit-Didàctica i Difusió cultural. DO Alella.

     

18:30 h. Taula rodona i micro obert.

19:30 h. Tast de còctels de vins dolços catalans, a càrrec de José Luís García Victorino, Coordinador del curs d’especialització en Enoturisme de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, amb la col·laboració de Sílvia Naranjo i Jordi Alcover.