Comunicació

Efectes de so

En aquesta pàgina us expliquem com cercar efectes sonors al Cercador de les biblioteques de la UAB, a la Biblioteca de Comunicació i a Internet.

1. Al Cercador des de la pantalla de cerca avançada al primer desplegable seleccioneu "Matèria" i escriviu sons. Al segon desplegable escriviu el so concret que esteu cercant. A "Tipus de material" escolliu Gravacions de so. La imatge podeu veure com podeu cercar, per exemple, sons de cavalls.

Sons
Si la cerca no us dóna resultats proveu de posar el so cercat (cavalls) en castellà i anglès (caballos, horses) o amb una paraula clau més general, com per exemple animals. El resultat de la cerca seran documents localitzats a la planta 2 de la biblioteca que comencen amb el topogràfic CDM 590.

A la Biblioteca de Comunicació, a la planta 2 (mediateca) i 4 (consergeria) podeu trobar efectes sonors a 2 llocs:

a) CD. Per localitzar els CD dins de la Mediateca consulteu el plànol de la planta 2 (zona F); els efectes sonors estan al topogràfic CDM 590 i molts d'ells poden sortir en préstec. Podeu trobar un so concret buscant al catàleg (consulteu el punt 1) o fent servir el cercador d'efectes de Sound Ideas; en aquest darrer cas només cal que al camp CD del formulari de cerca poseu algun dels codis d'aquesta taula:
 

Tipus d'efectes Nom Localització a la Mediateca Codi
General BBC Planta 4 (Consergeria). CDM 590 BBC BBC
General Digiffects Planta 2. CDM 590 DIG ... DIGI
General Sound library Planta 2. CDM 590 SOU NTWK
Reaccions del públic Audience reactions Planta 2. CDM 590 AUD AR
Dibuixos animats Warner, Hanna-Barbera, Disney Planta 2. CDM 590 WAR, CDM 590 HAN, CDM 590 DIS WB, HB, DIS
Ciència ficció Sci-fi 8000, The Big drone Planta 2. CDM 590 SCI, Sala. CDM 590 BIG 80, TBD
Especial Sounds of war Planta 4 (Consergeria). CDM 590 TOM WAR


b) KPM Music. Base de dades que permet escoltar i descarregar música de tots els gèneres i efectes sonors. Es pot cercar per paraula clau i filtrar per diferents categories, una de les quals és Sound effects. Consultable des de qualsevol biblioteca de la UAB. Pregunteu al taulell d’informació.

Consulteu la pàgina Recursos audiovisuals per a ús acadèmic a l'apartat Música i sons.