Musica i sons

HongkiatMúsica de fons per a vídeo: Llicències + Els millors llocs de música. Recull de webs amb música de fons per vídeos, moltes amb domini públic o llicències CC. 

CCMixterCCMixter. Remixes i mostres amb llicències Creative Commons. Cada so inclou la seva llicència específica. 

CCTraxCCTRAX. Música amb diverses llicències Creative Commons. Llegiu les seves condicions d'ús. Permet cercar per llicència.

EuropeanaEuropeana. Biblioteca digital de la UE amb arxius de vídeo i so. Cada recurs inclou la seva llicència i molts són de domini públic. Consulteu la secció Música.

Extreme MusicExtreme Music. Base de dades, subscrita per la UAB, que permet escoltar música de tots els gèneres. La música es pot descarregar per incorporar-la en produccions educatives dels estudis de la UAB. Per altres usos cal demanar permís.

FMAFMA: Free Music Archive. Potent base de dades de música amb llicències Creative Commons. Llegiu la seva llicència.

FreesoundFreeSound. Sons i música. Projecte de la UPF sota llicència CC. Cada so inclou la seva llicència específica i per descarregar cal registrar-se. 

IncompetechIncompetech.com. Tenen dos tipus de llicència; però la major part dels arxius poden ser descarregats amb llicències CC. Amplies opcions de cerca.

Internet ArchiveInternet Archive- Audio. Gravacions, música, programes de ràdio.... Llicències CC i domini públic. Llegiu els drets de cada col·lecció a la pestanya About.

JamendoJamendo. Té una part gratuïta (Jamendo music) i altra de pagament. A la gratuïta trobareu cançons amb llicència CC. Per descarregar música cal registrar-se. 

Openverse Openverse. Cercador que ajuda a trobar imatges (il·lustracions, fotografies, clipart)  i àudio;  després sempre cal verificar la llicència concreta que tenen. 

Pixabay Pixabay. Inclou música amb llicència CC0 (domini públic). Llegiu la seva llicència. Pàgina en diverses llengües, entre elles el castellà.  

Sound CloudSoundCloud. Xarxa social per a músics i productors. Podem cercar limitant pels usos que donarem a la música.

TV TunesTelevision tunes. Sintonies, sobretot de la TV dels EUA que  es poden descarregar en MP3. Llegiu l'apartat Legal ja que el que es pot fer és molt limitat.

Wikimedia CommonsWikimedia CommonsImatges, vídeos i sons. De cada recurs en dona la llicència. Mireu la categoria Arxius d'àudio de música.

YouTube StudioYouTube Studio. Biblioteca d’àudio, música i efectes sonors, amb llicències CC o domini públic,  per utilitzar als vostres vídeos. Més informació.

Hongkiat

Més de 50 llocs per a descarregar efectes sonors gratuïts per a quasi totRecull de pàgines web de sons feta per  Ashutosh KS en Hongkiat.

Archivo sonoroArxiu sonor. Projecte que promou la importància dels fitxers sonors i l'escolta de l'entorn. Els arxius tenen (si no s'indica el contrari) una CC-BY-NC.

BBC sound effectsBBC sound effects. 16.000 efectes sonors de la BBC que es poden descarregar en format WAV. La llicència permet l'ús amb finalitats personals, educatives o de recerca. 

EuropeanaEuropeana. Biblioteca digital de la UE amb arxius de vídeo i so. Cada recurs inclou la seva llicència i molts són de domini públic. Consulteu Efecte de so o Europeana sons.

FindSoundsFindSounds. Cercador de sons gratuïts que poden tenir (o no) copyright. Llegiu la pàgins d'Informació i la pàgina d'ajuda.

FindSoundsFreeSound. Projecte de la UPF sota llicència CC. Cada so inclou la seva llicència específica i per descarregar cal registrar-se. Llegiu les FAQ sobre llicències.

Openverse Openverse. Cercador que ajuda a trobar imatges (il·lustracions, fotografies, clipart)  i àudio;  després sempre cal verificar la llicència concreta que tenen.  

Pixabay Pixabay. Inclou música i sons amb llicència CC0 (domini públic). Llegiu la seva llicència. Pàgina en diverses llengües, entre elles el castellà.  

Banco Imagenes y sonidos ITEFProcomún. Del Ministeri d'Educació. Conté imatges, vídeos i sons amb llicències CC. Consulteu les condicions legals.

Radio aporeeRadio aporee. Mapa sonor mundial amb llicències CC. Moltes opcions de cerca: sons, llocs, mapa, latitud...

Sons (UPF)Sons. Recull de recursos feta per la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra. Inclou un apartat de mapes sonors.

Wikimedia CommonsWikimedia Commons. Imatges, vídeos i sons. De cada recurs en dona la llicència. Mireu la categoria Sons per tipus.

YouTube StudioYouTube Studio. Biblioteca d’àudio, música i efectes sonors, amb llicències CC o domini públic,  per utilitzar als vostres vídeos. Més informació