MÓster Oficial - Biologia, Gen˛mica i Biotecnologia Vegetals / Plant Biology, Genomics and Biotechnology

Presentaciˇ

El màster en Biologia, Genòmica i Biotecnologia Vegetals (Plant Biology, Genomics, and Biotechnology) és un programa d'un any a temps complet (60 crèdits ECTS) organitzat conjuntament entre la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el Centre de Recerca en Agrigenòmica. L'objectiu d'aquest màster impartit íntegrament en anglès és la formació de professionals de la investigació científica en plantes i fongs pels departaments de R+D+I de les indústries dels sectors agro-genòmics, agro-alimentaris, bioenergètics, farmacèutics, cosmètics i camps afins, i per a institucions de conservació de la diversitat vegetal tals com són els jardins botànics i col·leccions de germoplasma. El màster també prepara per a l'accés al doctorat i la carrera acadèmica universitària.

Els vegetals a més de ser elements clau dins del paisatge natural i del funcionament dels ecosistemes, també són la base de la nostra alimentació i salut, i d'una àmplia gamma de productes i processos de les indústries alimentàries, agropecuàries, farmacèutiques, tèxtils i energètiques. Conèixer de forma integrada el funcionament dels vegetals, abastant des del nivell genòmic, genètic molecular, metabòlic i evolutiu fins a l'organisme sencer i la seva interacció amb el medi, és fonamental per al desenvolupament científic i tecnològic, dins i fora del país.

Als darrers anys, el perfeccionament de les eines de la biologia molecular, de la bioinformàtica i de la genètica està permetent un progrés impressionant en els àmbits de la recerca vegetal, produint a la vegada forts avanços a la millora de plantes de cultiu per una producció més sostenible i una alimentació més saludable. Avenços importants també s'estan aconseguint a la producció biotecnològica de fàrmacs i altres compostos actius.

La recerca de la rica diversitat del metabolisme vegetal i la seva regulació dóna una amplíssima gamma de matèries primeres amb aplicacions tecnològiques en els àmbits biosanitaris, agroalimentaris, de l'energia renovable i de la indústria de materials.

La identificació i la conservació de la diversitat genètica vegetal són tasques bàsiques per garantir les possibilitats futures del desenvolupament sostenible de totes aquestes aplicacions que estan generant demanda de personal especialitzat en la recerca i el desenvolupament.

El programa del màster de Biologia, Genòmica i Biotecnologia Vegetals permet l'estudiant una formació avançada teòrica i pràctica en aquesta temàtica que el capacitarà per emprendre nous projectes científics en els àmbits biològics i tecnològics del món vegetal.

Sortides professionals

Les sortides professionals estan relacionades tant amb la recerca fonamental com amb les aplicacions pràctiques dins l'ampli camp de la biologia vegetal.

El destí professional dels alumnes del màster és la carrera acadèmica i de recerca a les universitats, als instituts i als centres de recerca i departaments d'R+D d'empreses biotecnològiques o de millora vegetal.

Altres sortides comprenen la identificació i la conservació del germoplasma vegetal (col·leccions de germoplasma, jardins botànics), la identificació i l'avaluació de drogues vegetals emprades tant en la indústria farmacèutica com en l'àmbit de la indústria alimentària, i especialment la identificació i l'avaluació d'aliments transgènics.

El màster cobreix també les necessitats acadèmiques de formació del personal investigador que vulgui realitzar els seus estudis de doctorat en l'àmbit de la biologia i la biotecnologia vegetal.

Horaris

Interuniversitari

25 places
Presencial
CrŔdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciˇ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciˇ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Centre: Facultat de BiociŔncies
https://www.uab.cat/biociencies/
Idioma:AnglŔs (100%)
Universitat coordinadora:Universitat Aut˛noma de Barcelona
Altres universitats participants:Universitat de Barcelona
Institucions participants:Centre de Recerca en Agrigenòmica

Si tens dubtes o vols mÚs informaciˇ pots omplir el formulari segŘent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrÓs un correu de confirmaciˇ de la teva peticiˇ