Màster Oficial - Gestió Turística del Patrimoni Cultural

Presentació

El màster universitari en Gestió Turística del Patrimoni Cultural forma a professionals i futurs professionals que desenvolupin les matèries humanístiques en l’àmbit del sector turístic, aportant un valor afegit amb la gestió del coneixement que permeti millorar, innovar i desenvolupar la relació existent entre el turisme i el patrimoni cultural en totes les seves vessants: geografia, història, literatura, llengua, art, antropologia-sociologia, etc.  

El màster universitari en gestió turística del patrimoni cultural té un doble enfocament:
 • Professionalitzador i innovador: Contempla les pràctiques com obligatòries ajudant als nostres estudiants a entendre la realitat en la gestió del patrimoni cultural i les necessitats que té aquest sector. Per aquest motiu comptem amb diferents empreses i institucions, com ara Turisme de Barcelona, L'Institut d'Humanitats de Barcelona o Cases Singulars.
 • Recerca: Des d’aquest màster es pot accedir al Doctorat en Turisme que té la UAB. Els estudiants que accedeixin al màster tindran una visió i una perspectiva totalment innovadora com és la de la gestió del coneixement.

Metodologia 

Les classes teòriques s’imparteixen tant dins com fora de l’aula, tot buscant sempre la connexió amb la realitat de la gestió del coneixement que presenten els recursos patrimonials culturals; s’utilitza el que es coneix com learning by doing.

En les classes pràctiques els alumnes visiten espais patrimonials i culturals que presenten una determinada gestió turística i en fan una anàlisi. 

Dins de l’àmbit de la innovació els alumnes tenen la possibilitat de presentar solucions, millores, a noves propostes a través del que es coneix com Live Project, un projecte europeu que pretén aproximar a l’alumne a la realitat del sector.

La visita de professionals del sector a l’aula és un altre valor afegit. Aquests professionals provenen de museus, fundacions i empreses culturals, i exposen a l’aula, la filosofia empresarial, la seva missió, els seus valors.
Objectius:
 • Proporcionar als estudiants els coneixements i eines necessàries per generar valor afegit a les activitats turístiques relacionades amb el territori i el patrimoni material i immaterial.
 • Facilitar oportunitats perquè els estudiants entrin en contacte amb les tendències més actuals en el camp professional i de la investigació relacionades amb el turisme cultural.
 • Oferir als professionals i a altres col·lectius amb interès en temes humanístics i turístics, el coneixement necessari per poder treballar i investigar en l’àmbit de la gestió turística del patrimoni cultural

Sortides professionals

 • Treballar en qualsevol organització, tant privada com pública, respecte a la gestió i organització dels continguts que els diferents recursos patrimonials d'un territori necessitin.
 • Treballar dins de les institucions i organitzacions en l’àmbit de la promoció del turisme cultural, tot coneixent el territori, així com l’oferta cultural que disposi.
 • Treballar en agències de viatge, i/o OTAs que tinguin com a principal producte el del turisme cultural, podent dissenyar des d’un viatge genèric fins a un viatge a la carta, així com determinades visites guiades de tipus cultural.
 • Dissenyar per a les diferents empreses privades, rutes que posin en connexió l’àmbit de les humanístiques amb el turisme, fent especial èmfasi amb els continguts.
 • Treballar per empreses que creïn guies turístiques (ja sigui en paper o en format digital).
 • Treballar en institucions museístiques i monumentals, tant per elaborar continguts com per realitzar visites a les seves seus.
 • Treballar en empreses consultores on el seu principal objectiu sigui treballar en projectes de caràcter patrimonial i cultural.

Horaris

Dilluns i Dimecres de 16 a 20 h.

Calendari acadèmic

Màster Oficial UAB

20 places
Crèdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripció 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripció oberta
Preu: Comunitaris: 75 €/crèdit, inclou taxes i assegurança escolar.
Extracomunitaris: 100 €/ crèdit, inclou taxes i assegurança escolar.
10% dte. Alumni Premium 

Inici de curs 21/10/2019
Fi de curs 29/05/2020
Centre: Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera (centre adscrit)
http://www.uab.cat/turisme-direccio-hotelera/
Idioma:Castellà (90%) i anglès (10%)
Universitat coordinadora:Universitat Autònoma de Barcelona

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició