Estudiar

Curs d'interpretació del patrimoni natural

Curs d'interpretació del patrimoni natural

Curs d'interpretació del patrimoni natural UAB

Vols ser guia de natura? Aquest curs proporciona els fonaments necessaris, tant teòrics com pràctics, per dur a terme activitats de guiatge en entorns naturals, tant des del punt de vista del guiatge naturalista i ecoturístic, com per activitats diverses que tenen lloc a la natura centrades en la interpretació del patrimoni natural.

Els participants aprendran diferents tipus d'eines i tècniques relacionades amb la professió del guia de natura, la preparació i execució dels guiatges, la comunicació i la interpretació del patrimoni natural, l'aprofitament dels recursos naturals i l'avaluació de les seves activitats.

Contacta

 

Continguts

• La interpretació del patrimoni. Qualitats de la interpretació.
• Frases-tema, marcs i universals. Eines pel guiatge interpretatiu. Breu història de la interpretació.
• La xerrada interpretativa. Treballar amb objectes individuals. La superació de les barreres. Llenguatge parlat i corporal.
• La presentació de les xerrades interpretatives. Introducció i desenvolupament de les línies temàtiques.
• Les passejades interpretatives. Presentació dels mapes mentals. Introducció a la interpretació crítica.
• L´aprenentatge per la sostenibilitat. La interpretació itinerant.
• Altres temes de la interpretació personal. El procés de certificació. Prova escrita. Preparació de les actuacions i resultats de les proves.
• Presentació de les xerrades interpretatives.

 

Metodologia

El curs és molt amè i pràctic i promou la participació activa dels alumnes al llarg de totes les sessions. Més del 70% del curs es fa de manera pràctica a través d'exercicis a l'aula i al camp per tal d´aplicar la teoria explicada. Per tal de rebre la certificació, es realitza una avaluació de tots els conceptes adquirits i una prova de camp.
 

Públic objectiu

Especialment adreçat a guies de natura en actiu, professionals del sector del turisme i la natura -guies de natura o de cultura, educadors, informadors, guardes forestals i de parcs naturals, altres tipus de guies i professionals-, o persones emprenedores i interessades en el turisme i la natura.
 

Durada del curs

El curs s'ofereix en modalitat presencial intensiva (40 hores de classe, concentrades durant dos caps de setmana) a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (Campus de Bellaterra). El treball de camp es fa principalment a l'entorn natural del Campus de la UAB.
 

Horaris

•    Divendres 3 de març: de 16 a 20 h.
•    Dissabte 4 de març: de 9:30 a 19:00 h.
•    Diumenge 5 de març: de 9:30 a 19:00 h.
•    Divendres 17 de març: de 16 a 20 h.
•    Dissabte 18 de març: de 9:30 a 19:00 h.
•    Diumenge 19 de març: de 9:30 a 19:00 h.

Coordinació del curs i professorat

El curs està coordinat i impartit per Evarist March, llicenciat en Biologia, guia professional de natura, formador del projecte HeriQ i director de Naturalwalks.
 

Certificats

Una vegada superat el curs (amb una assistència mínima del 80% de les hores presencials), l´EUTDH-UAB atorgarà el títol de certificat d'assistència i aprofitament. Si, a més, l´alumne supera el procés d´avaluació del curs, pot obtenir, si així ho desitja, el certificat validat per Interpret Europe, organització de referència a Europa en el camp de la interpretació del patrimoni. Aquest certificat té un cost addicional de 30 euros, que l'alumne haurà d'abonar directament a Interpret Europe i inclou la quota anual d'associat a l'entitat.
Certificat validat per Interpret Europe
 

Preu del curs

La matrícula del curs té un cost de 525 euros.
 

 

Matrícula

Formalitza la matrícula

La gestió acadèmica enviarà un e-mail a l'estudiant confirmant la matrícula al curs.