Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Gènere, Diversitat i Cura

Discriminació i Assetjament

L'ICTA-UAB es compromet a respondre totes les formes d'assetjament i discriminació dins de l'institut i recolza el desplegament dels protocols corresponents de la UAB entre la comunitat ICTA-UAB. També té com a objectiu complementar i posar en funcionament aquests protocols amb plans d'acció més específics destinats a crear un entorn de treball més propici per als seus investigadors i personal, basat en els principis d'equitat de gènere i els principis de l'ètica de la cura. món acadèmic.
 

 

Benestar, Cura i Salut Mental

Durant el curs 2022-2023, la UAB es compromet a incrementar els recursos i activitats de salut mental al seu campus. Ha creat un espai dedicat a visibilitzar aquests esforços i un COMPENDI DE RECURSOS I SERVEIS per donar suport al benestar i la cura a tota la comunitat. La universitat també compta amb un PROTOCOL ESPECIAL PER PROTEGIR ELS TREBALLADORS en situacions especialment delicades o vulnerables. Per acabar, a través de la seva iniciativa CORE de Salut Mental, la UAB també ofereix seminaris de debat o investigació sobre salut mental, gestió de l'estrès, depressió i ansietat.

En cas de situacions d'emergència que requereixin assistència especial i resposta mèdica urgent, la universitat disposa d'un servei d'assistència específic al qual es poden adreçar tots els membres de l'ICTA-UAB (Àrea de Prevenció i Assistència de la UAB  - 935811950; a.prevenció.assistencia@uab.cat) En cas d'emergències immediates, cal trucar al servei de seguretat de la UAB (935812525).

Al mateix ICTA-UAB, la Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu organitza periòdicament activitats formatives sobre gestió de l'estrès i pràctiques assistencials obertes a tota la comunitat ICTA-UAB. El Programa de Doctorat en Ciències i Tecnologia Ambientals també ha contractat els serveis de la UTCCB (Unitat de Crisi de Barcelona) per a sessions específiques de suport a la salut mental dels estudiants. Els estudiants han de dirigir-se al coordinador del Programa de Doctorat per obtenir informació actualitzada.

L'Escola de Doctorat de la UAB posa en marxa activitats de suport als doctorands en diferents etapes del procés de formació i tesi, entre les quals destaquen Tercer Temps, una sèrie de sessions sobre motivació i emocions positives organitzades per mentors especialitzats en psicologia i psiquiatria, i Investiga per tu mateix, una sèrie de trobades on s'ofereixen eines per afrontar l'ansietat, les pors, les frustracions i donar suport al mindfulness. Per veure un resum d'activitats anteriors, consulteu aquest enllaç.
 

Discapacitat i Patologies Cròniques

Els membres de la comunitat ICTA-UAB i, en especial, els estudiants amb discapacitats i malalties cròniques poden accedir a suport i recursos de l'oficina PIUNE de la UAB, inclosos serveis acadèmics i de tecnologia de suport, beques de mobilitat i suport a la inserció laboral. L'Oficina de Suport Internacional ofereix serveis mèdics addicionals per als membres internacionals, inclosa ajuda psicològica multilingüe en línia.
 

ICTA-UAB Cares Group

L'ICTA-UAB Cares Group té com a objectiu crear un entorn de recerca equitatiu, solidari i que afavoreixi la diversitat a l'institut. Com a iniciativa voluntària de baix a dalt ("grassroots"), el grup està format per una subcomunitat de doctorands, post-docs i altres investigadors sènior i personal de l'ICTA-UAB que s'han autoorganitzat per lluitar contra l'abús i la discriminació de qualsevol tipus. El grup també ofereix un espai segur per compartir altres preocupacions relacionades, per exemple, amb la vida laboral, l'esgotament i el benestar durant el temps que els investigadors i el personal passen a l'ICTA-UAB.


Si vols participar a la llista de correus de CARES fes click en aquest enllaç.
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb cares@eines.uab.es

Informació complementària