Vés al contingut principal

Edifici


Des de l'octubre de 2014, l'ICTA-UAB es troba en un nou i emblemàtic edifici en el campus de la UAB que satisfà els estàndards d'alta eficiència energètica i reflecteix l'ambient de treball obert, transparent que caracteritza l'institut.

Situat a l'entrada sud de Campus de la UAB, la nova seu de l'ICTA-ICP té una superfície d'uns 9.400 metres quadrats distribuïts en 6 plantes, quatre de les quals són de despatxos, laboratoris i espais comuns, una correspon a aparcament, una correspon a magatzems, entre ells un gran magatzem de fòssils, i amb la planta superior habilitada com a hivernacle. Ha costat uns 8 milions d'euros i ha estat cofinançat per un programa operatiu FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) de Catalunya 2007-2013 i pel Ministeri d'Economia i Competitivitat.

L'edifici ha estat dissenyat amb els criteris de sostenibilitat més exigents amb una clara aposta per la sostenibilitat, tant pel que fa a el consum d'energia i d'aigua en el seu funcionament com en els materials emprats per a la seva construcció. Dissenyat per dos equips d'arquitectes, dataAE i H Arquitectes, l'edifici té atorgada la qualificació LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) GOLD pel USBGC (US Green Building Council) amb una puntuació de 73 punts, un certificat de compromís ambiental amb estàndards internacionals.