Tres màsters de la Facultat destacats al Rànquing del diari "El Mundo"

El diari El Mundo ha destacat tres màsters de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB entre els millors d’Espanya, segons el seu prestigiós rànquing anual basat en l’anàlisi de més de 1.000 programes oficials.
14/07/2025
El diari “El Mundo” publica anualment un rànking dels que considera els millors màsters oficials que ofereixen les universitats espanyoles. Aquest rànking es fruit de l’anàlisi de més de 1000 programes i selecciona un total de 250. Els criteris que es tenen en compte són la demanda, la relació qualitat-preu, les entitats col·laboradores, el prestigi del professorat, el pla d’estudis, els mitjans materials i la inserció laboral de les persones titulades.
En l’apartat “Lletres” es destaca el Màster Universitari en Història Contemporània, coordinat per la Universidad del País Vasco i que compta amb la participació de vuit universitats més, entre elles la Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Filosofia i Lletres, Departament d’Història Moderna i Contemporània. L'objectiu principal del màster és crear una nova generació de professionals de la Història Contemporània, amb els coneixements i les tècniques necessàries per a poder abordar treballs de recerca en història. Està dirigit tant a persones que aspiren a una trajectòria acadèmica com als qui desitgin especialitzar-se en altres camps com el periodisme, la museística, l'animació cultural, la docència en secundària, l'edició, la documentació o l'anàlisi social i polític.
En l’apartat “Idiomes” s’inclou el Màster Universitari en Llengua Espanyola, Literatura Hispànica i Espanyol com a Llengua Estrangera, un programa que proporciona una visió de conjunt de la llengua espanyola, de la literatura hispànica i de l’espanyol com a llengua estrangera. Permet obtenir una formació per accedir als estudis de doctoral o inserir-se en entorns laborals que requereixin un coneixement expert en els àmbits del màster.
I en l’apartat “Museus i patrimoni” es destaca el Màster Universitari en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic ofereix una formació avançada en una varietat de camps relacionats amb l’estudi del patrimoni i de la creació artística en general: recerca, crítica, conservació, gestió, difusió i mercat artístic. El màster compta amb la valuosa col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya.