Māster Oficial - Anālisi i Gestiķ del Patrimoni Artístic

Presentaciķ

El Màster Oficial en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic del Departament d’Art i de Musicologia ha estat dissenyat per oferir als nostres estudiants una formació avançada en una varietat de camps relacionats amb l’estudi del patrimoni i de la creació artística en general –investigació, crítica, conservació, gestió, difusió i mercat artístic–. L’objectiu del curs és doble i consisteix, d’una banda,  a dotar l’estudiant de les eines i els coneixements necessaris per continuar pel camí de la recerca historicoartística, i de l’altra, a familiaritzar-lo amb una diversitat d’aspectes relacionats amb la pràctica dels estudiosos de l’art –conservadors, galeristes, antiquaris, comissaris, crítics, etc.–, introduint-lo, així, en els múltiples vessants de l’esfera professional dels nostres estudis i de les seves aplicacions dins de l’ampli sector de les arts.

El Màster compta amb la valuosa col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Un ampli equip de professionals del Museu imparteix les classes del Mòdul de Conservació i Gestió del Patrimoni Artístic a les instal·lacions del Museu (sales de reserva, galeries i gabinets, àrea de restauració, aules-taller i centre de control, entre d’altres). Mitjançant aquestes classes l’estudiant coneixerà de primera mà com es gestiona la gran col·lecció del Museu: les tasques relacionades amb la seva organització, anàlisi i conservació, la planificació de les exposicions temporals, dels programes educatius, de les campanyes de comunicació, i molts altres aspectes relacionats amb el dia a dia d’un museu d’aquesta magnitud i complexitat. www.mnac.cat

A banda de la qualitat i de l’especificitat del programa i de la important participació del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Màster Universitari en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la UAB  inclou un Mòdul de Pràctiques molt complet en el que col·laboren nombrosos Museus i altres entitats dedicades al món de l’art i del patrimoni artístic. Finalment, pel que fa als recursos per a la recerca, el Màster compta amb el magnífic fons d’art a la Biblioteca d’Humanitats de la UAB. Si no coneixes la nostra col·lecció, et convidem a visitar-la: http://blogs.uab.cat/bhart/

Per saber més sobre els projectes que es realitzen al llarg del curs, et convidem a visitar les pàgina web de les exposicions «Entre la lletra i la imatge. Un itinerari pel fons hemerogràfic Marca» i «Comixxx. El despertar d’una generació censurada 1973-1990» que els estudiants dels cursos 2014-2015 i 2015-2016 van dur a terme dins del Mòdul de Crítica i difusió de l’art:
http://pagines.uab.cat/lletraimatge/ , http://pagines.uab.cat/comixx/content/introducci%C3%B3

                         


Coordinació:
Rafael Cornudella Carré

Sortides professionals

Les principals sortides professionals dels titulats del màster són:

  • Conservació de col·leccions de museus i d’altres institucions patrimonials.
  • Feines en institucions i en empreses tant públiques com privades (editorials, fundacions, galeries d'art, antiquaris) relacionades amb el mercat cultural i artístic.
  • Assessorament i peritatge.
  • Gestió i difusió del patrimoni artístic.
  • Docència tant universitària com no universitària.

Horaris

En el calendari del curs apareixen especificats els horaris de les classes. Els horaris de pràctiques  els acorden el tutor de la institució de destinació i l’estudiant.

Māster Oficial UAB

25 places
Presencial.
Rčgim d'estudi:
Temps complet.
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
66€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Inici de curs 16/09/2019
Centre: Facultat de Filosofia i Lletres
https://www.uab.cat/lletres/
Idioma:Catalā (80%)i Castellā (20%).

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ