Selena Sierra, alumni: "Tots els diners que he invertit en aquesta carrera m'han retornat amb escreix"

Entrevista a Selena Sierra i Omar Hajri

Amb motiu de l'audiència pública celebrada per l'acreditació del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, fa unes setmanes, Selena Sierra i Omar Hajri Barragan, alumni del centre, van tornar a la UAB per participar en aquesta sessió. Vam aprofitar l'ocasió per entrevistar-los sobre la seva carrera professional i els seus records del seu pas per la Universitat.

02/11/2022

Omar Hajri Barragan: "Les competències transversals que et dóna el Grau et permeten gestionar la Seguretat des de diferents punts de vista, i crec que em serviran sempre a nivell laboral i personal"

El Grau en Prevenció i Seguretat Integral va ser examinat pel Comitè d’Avaluació Externa (CAE) de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) fa unes setmanes, i en la seva audiència oberta pública, per l'acreditació dels estudis, hi van participar diversos actors vinculats: professorat, estudiants, alumni, personal d'administració i serveis, reclutadors d'empreses...Vam aprofitar l'ocasió per entrevistar a la Selena Sierra i a l'Omar Hajri Barragan, dos exalumnes del Grau, que es van apropar a l'Edifici Blanc per oferir les seves aportacions als auditors.

La Selena, titulada de la promoció 2016, i l'Omar, de la promoció 2017, actualment són dos professionals de la Seguretat Pública, que treballen en cossos policials. Abans d'estudiar el Grau ja mostraven una gran vocació cap aquest àmbit: "Sempre havia volgut ser policia, i al 2011, quan van sortir les oposicions als Mossos, no hi vaig poder accedir, i vaig pensar en estudiar alguna cosa relacionada amb la Seguretat, i els estudis del Grau em van convèncer", recorda la Selena. En aquest mateix sentit, s'expressava l'Omar: "El Grau en Prevenció i Seguretat Integral, en ser multidisciplinar i enfocat a la Seguretat, era allò que cercava, malgrat no ser gaire conegut".

Ambdós guardaven bons records del seu pas per l’Escola, sobretot, per les amistats que s’havien emportat: “He conegut a persones increïbles que a dia d’avui també m’acompanyen”, contemplava la Selena. També recordaven els docents i remarquen que tenien un perfil dual: experts en les seves matèries amb un gran coneixement teòric, i ser professionals en actiu. “Això permetia que t’ensenyessin des de la vessant teòrica, però a la vegada, et posaven exemples pràctics donada la seva experiència professional real”, indicava l’Omar.

Coincidien també a destacar de l'EPSI, la seva proximitat i tot l’acompanyament que rebien els estudiants des de l’inici fins més enllà de la seva etapa universitària per part del professorat, coordinació i direcció dels estudis: “cada vegada que he tingut un dubte o he necessitat ajuda sobre algun tema, un cop ja titulada, els hi he comunicat, i sempre han tingut les portes obertes”, agraïa la Selena.

 

Moment de la Graduació de la Selena SierraMoment de la Graduació de l'Omar Hajri Barragan
Els titulats Selena Sierra i l'Omar Hajri Barragan, de les promocions 2016 i 2017, respectivament, rebent els seus diplomes de la mà del Dr. Manuel Ballbé.

 

Les pràctiques del Grau, un factor clau per la incorporació al mercat laboral

Tot i que durant la carrera van triar mencions diferents del Grau -la Selena va decantar-se per cursar l'especialitat en Seguretat Laboral i l'Omar, la de Coordinació de la Seguretat Pública-, tots dos van poder complir el seu objectiu de treballar com a policies. Abans, no obstant, també havien tingut experiències professionals en empreses vinculades amb la Prevenció de Riscos i la Seguretat Privada, tal com remarcava l'Omar: "Gràcies a les pràctiques del Grau vaig poder estar treballant tant com a Tècnic de Prevenció de Riscos, com en Departaments de Seguretat en diverses empreses".

La Selena es mostrava molt contenta de la formació pràctica que havia rebut durant els estudis, en especial, perquè "quan vaig començar les pràctiques, ja em van oferir un contracte laboral indefinit. Tots els diners que he invertit en aquesta carrera, a la llarga, m'han retornat amb escreix, i m'han ajudat a optar a llocs que no havia imaginat mai", afegia.

Per l'Omar, poder realitzar pràctiques en empreses o institucions durant el Grau el va ajudar a incorporar-se en el mercat de treball: "Gràcies a les pràctiques curriculars i extracurriculars, vaig aconseguir dos anys d'experiència professional quan estava a quart de carrera, i això em va facilitar molt la inserció laboral en el sector". La Selena creia que els titulats i titulades del centre sortien molt ben preparats amb la formació que havien rebut als estudis en Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, i per això eren molt sol·licitats pels responsables de recursos humans: "Crec que altres persones fent un màster o un altre grau no aconsegueixen el que aconseguim aquí: aquesta visió global que tenim i la manera de resoldre els problemes".

"Les competències transversals que et dóna el Grau et permeten gestionar la Seguretat des de diferents punts de vista, i crec que em serviran sempre a nivell laboral i personal, i això és el que m'emporto de la Universitat", concloïa l'Omar.