Prevenció i Seguretat Integral UAB torna a posicionar el seu talent i oferta formativa al Security Fòrum 2023

Security Fòrum, stand de l'EPSI

El centre ha participat de nou a la fira anual de seguretat de Catalunya, els dies 31 de maig i 1 de juny, i enguany situat al Palau de Congressos de Barcelona. La directora, Montserrat Iglesias-Lucía, ha format part del Panel Expert amb l'Observatori de la Dona i Seguretat, exposant els resultats del seu últim estudi.

02/06/2023

Professors i estudiants de Prevenció i Seguretat Integral UAB han estat a un l'estand donant informació als visitants sobre tota l'oferta formativa. 

Entre els cursos i les formacions més demanades, hi ha el Grau en Prevenció i Seguretat Integral, que permet acreditar-se com a Tècnic/a Superior amb 3 especialitats; o el Curs Superior en Gestió i Dret de la Seguretat, que habilita professionalment per exercir com a Director/a i Cap de Seguretat, entre altres màsters i diplomes i cursos d'especialització.

La fira és un espai de trobada entre professionals de la seguretat, entre els quals hi ha empreses i organitzacions vinculades a la salut laboral, seguretat privada o la ciberseguretat, i representants dels cossos policials com els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional o l'Ertzaintza.

És la primera vegada que la Vanny Jaramillo, estudiant del 3r curs del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, assisteix al Security Fòrum. Per a ella, ha estat una "experiència enriquidora" per poder conèixer professionals ja en actiu i saber com funcionen les organitzacions assistents, i se sent "orgullosa" d'haver pogut representar a l'EPSI en aquest esdeveniment.

Aquesta fira també propicia que empreses i organitzacions puguin conèixer com captar el talent EPSI. Diversos representants d'empreses s'han interessat per saber com enviar les seves ofertes laborals i de pràctiques als estudiants de Prevenció i Seguretat Integral UAB.

Durant l'esdeveniment, l'estand del centre també va rebre la visita de Pere Ferrer i Sastre, Director General de Policia del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

 

Visita de Pere Ferrer i Sastre

Pere Ferrer i Sastre, Director General de Policia del Departament d'Interior, durant la visita a l'estand de Prevenció i Seguretat Integral UAB.

 

Intervenció de professorat EPSI al congrés i l'Expert Panel

El Security Fòrum també ha organitzat un congrés i un panell d'experts, paral·lelament a la celebració de la fira. Enguany, diversos professors del centre han participat en conferències i taules rodones de debat.

La directora Montserrat Iglesias-Lucía, com a presidenta de l'Observatorio Mujer y Seguridad, juntament amb les seves companyes d'aquesta entitat, la també professora de l'EPSI i Comissària dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa; i les professionals i expertes del sector, Paloma Velasco i Anna Aisa, van presentar els resultats del II Estudio Mujer y Seguridad.

Les expertes es van mostrar positives en veure un canvi de tendència: gairebé a tots els camps i subcamps de la seguretat havia augmentat la representació de la dona (que en global és un 14,5% dels professionals del sector). D'una banda, Cristina Manresa va destacar l'impuls des de Mossos d'Esquadra per tenir més comissàries i càrrecs directius, i on un 22% del total d'efectius són dones, convertint-se en el cos policial amb més presència femenina. 

Montserrat Iglesias-Lucía va reiterar la necessitat de donar més visibilitat, formació i comunicació externa per incentivar la presència de dones al sector, com un "dret social". Per a ella, calen referents i "miralls" per a les futures generacions, recordant que "ja no existeix un impediment jurídic però sí social".

També va participar la professora-col·laboradora, Anna Almécija, a la taula d'experts La seguretat per disseny en el marc de la regeneració urbana. Rol del Director de Seguretat, organitzat per l'Associació de Directius de Seguretat Integral, entitat amb qui el nostre centre va firmar un conveni de col·laboració aquest curs. 

La directora executiva d'onBRANDINGSelva Orejón, que és professora de l'assignatura "Gestió de crisis", i pèrit judicial especialitzada en identitat digital, reputació i ciberinvestigació, també va participar a la taula de debat Ciberintel·ligència al servei de les organitzacions.

 

Montserrat Iglesias-Lucía durant la presentació de l'estudi de l'Observatori Dona i Seguretat

Montserrat Iglesias-Lucía durant la presentació de l'estudi de l'Observatori Dona i Seguretat, a l'Expert Panel.