Premi al Millor llibre d'Economia 2019 per a un 'handbook' coeditat pel professor Emili Grifell-Tatjé

Emili Grifell-Tatjé Premi Col·legi Economistes

El Col·legi d’Economistes ha concedit el Premi Joan Sardà Dexeus (ex aequo) a l'obra “The Oxford Handbook of Productivity Analysis” del qual és coeditor el professor del Departament d’Empresa, Emili Grifell-Tatjé. L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el 30 d’octubre a Barcelona en el decurs del Sopar dels Economistes.

18/10/2019

El Col·legi d’Economistes ha concedit el Premi Joan Sardà Dexeus al millor llibre d’Economia a l’obra “The Oxford Handbook of Productivity Analysis” del qual es coeditor el professor Emili Grifell-Tatjé del Departament d’Empresa, juntament amb els professors C.A. Knox Lovell, University of Queensland (Austràlia) i Robin C. Sickles, Rice University (US). Els premis els atorga el Col.legi d’Economistes per mitjà de la Revista Econòmica de Catalunya des del 1996 al llibre de més rellevància d’Economia i Empresa. L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el 30 d’octubre a Barcelona en el decurs del Sopar dels Economistes.

L’obra premiada proporciona un estudi complet de la importància del creixement de la productivitat per als negocis, l'economia i el progrés econòmic social. Analitza com es defineix, mesura i implementa la productivitat. L'economia considera que la productivitat, l'habilitat de proporcionar més productes i serveis, amb el consum d'iguals o menors quantitats de recursos, és la principal font de generació de riquesa. També analitza la dispersió de la productivitat, a través del temps i l’espai, el que pot generar dinàmiques de reassignació. Un altre punt d’interès del llibre és investigar sobre els factors i els obstacles al creixement de la productivitat, alguns dels quals són de caràcter organitzatiu i susceptibles de ser controlats per la gestió empresarial, mentre que d'altres tenen caràcter institucional i estan subjectes a intervencions de política pública.

Grifell-Tatjé és catedràtic de Gestió d'Empreses a Facultat d'Economia i Empresa de la UAB. Va ser director del Departament d'Empresa i director del programa de doctorat "Doctorate in Economics, Management and Organization" (DEMO). Les seves línies de recerca estan centrades en l'economia d'empresa, el mesurament de l'eficiència i productivitat, l'estratègia empresarial i la regulació econòmica. Ha realitzat contribucions teòriques i aplicades en aquestes línies d’investigació. Entre els seus treballs previs es pot destacar el llibre "Productivity Accounting: The Economics of Business Performance" (2015, Cambridge University Press). Ha estat investigador principal de projectes competitius de diferent procedència i professor visitant a centres de recerca d'excel·lència tant a Europa, Estats Units com a Austràlia.

Més informació:
Biblioteca de Ciències Socials de la UAB
Parlament d'agraïment del professor Emili Grifell-Tatjé a l'acte de lliurament del Premi al Millor llibre d'Economia 2019

 

Notícies relacionades

Vacuna

Comença la campanya de vacunació antigripal

Fins al 20 de desembre, el Servei Assistencial de Salut de la UAB administra la vacuna antigripal com a mesura de prevenció primària. La campanya es posa a disposició de tota la comunitat universitària (personal i estudiants), especialment a aquelles persones que tinguin un alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip.

Totes les notícies