Paraules de record i sentit homenatge pel professor i company Jaume Cruz

IMG_jaumecruz_FP

Us compartim les paraules dels seus companys i amics, que ens fem nostres...

 

27/01/2021

En el terreny de joc ens ha deixat un llegat molt important pel Grup d’Estudis de  Psicologia de l’Esport, la Facultat de Psicologia i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Grades buides, focus apagats, aspersors a la gespa. Jaume Cruz, catedràtic emèrit de la Facultat, primer catedràtic en psicologia de l’esport i referent nacional i internacional ens ha deixat.

Gran aficionat al futbol, va fer de la seva passió una professió. Se’n va una gran persona, excel·lent company, amic de tothom i amb un sentit de la responsabilitat i una ètica admirables. En el terreny de joc ens ha deixat un llegat molt important pel Grup d’Estudis de  Psicologia de l’Esport, la Facultat de Psicologia i la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seva, ha estat una carrera vinculada a l’esport, la psicologia i la UAB. Va formar part d’una de les primeres promocions d’estudiants de Psicologia a la UAB, va dissenyar i coordinar una de les primeres propostes formatives en psicologia de l’esport, va fer aportacions constants i reconegudes en recerca i, fa només un any va rebre un merescut homenatge multitudinari com a professor emèrit.

De ben segur que tant a ell com a nosaltres ens hagués agradat jugar una pròrroga o que el final del partit hagués estat distint, però tal com ell repetia sovint, val més centrar-se en com l’ha jugat que en quin ha estat el resultat.

Jaume, moltes gràcies per tot aquest llegat que perdurarà en el temps.

En aquest enllaç podeu visionar la conferència íntegra que va impartir Jaume Cruz en el marc del 30è Aniversari del Màster de Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física.