Oferta de crèdits del segon semestre 2020-2021

IMG_fascredits_FP

La Fundació Alerta Solidària ha programat 3 tallers amb reconeixements de crèdits ECTS

24/03/2021

3 tallers organitzats per la Fundació Alerta Solidària es duràn a terme durant el Segon semestre del curs 2020-2021. Totes les sessions seran virtuals i tenen un reconeixement de 2 crèdits cadascun. 

 

1- Taller en Drets Humans, Migracions i Asil

Una aproximació interdisciplinària al fenomen migratori, els desplaçaments forçats i la protecció internacional. Des d'una perspectiva de drets humans, aprendrem què està passant a les nostres fronteres, i explorarem les causes estructurals dels desplaçaments forçats i els efectes de les polítiques migratòries actuals.

De la mà d’entitats especialitzades i persones expertes, el curs fomenta la reflexió crítica, i promou el coneixement d’alternatives possibles que tinguin com a prioritat la protecció dels drets humans. A més, el curs proposa i facilita eines de participació ciutadana, culminant amb el disseny d’una proposta d’acció per al canvi social.

Dates i horari: Del 4 al 25 de març de 2021, dimarts i dijous de 16:00 a 18:30h.

Formulari d'inscripció al taller de Drets humans, migracions i asil.

2-Taller 'Visions i reflexions al voltant de les drogues'

El taller tractarà sobre les diferents implicacions que comporta el consum de drogues (legals i il·legals) a nivell individual, comunitari i social. 

 En diferents sessions, s'abordarà la subjectivitat de la vivència personal i del marc polític del moment així com l'objectivitat del coneixement científic aporta per tal que les persones assistents puguin construir la seva visió, més enllà de les concepcions mediàtiques i aplicant la perspectiva de gènere. 

Dates i horari: Del 13 d’abril al 18 de maig, dimarts i dijous de 15 a 17h.

Formulari inscripció taller Drogues.

Programa del taller de visions sobre les drogues.

3-Taller 'La discapacitat en primera persona. Obrint pas cap a la inclusió'

El taller  "La discapacitat en primera persona. Obrint pas cap a la inclusió" pretén apropar els estudiants a la realitat de les persones amb discapacitat per tal de trencar els estereotips existents a la societat i potenciar la igualtat mitjançant el coneixement.  

Els estudiants s’aproparan a conceptes bàsics tals com els diferents tipus de discapacitat, disseny universal i autonomia personal, entre d’altres. Es posa especial èmfasi a la inclusió en l’àmbit acadèmic i social. S’ofereix una visió holística i reflexionada amb la col·laboració d’entitats de l’àmbit de la discapacitat, que aportaran de primera mà situacions concretes de l’entorn educatiu, laboral i cultural.  

S’introdueix també l’impacte de la COVID-19 per a les persones amb discapacitat i en situació de desigualtat de la comunitat universitària catalana amb algunes reflexions i propostes davant de l’actual situació d’excepcionalitat. 

I per últim,  també s’ofereixen recursos i estratègies pràctiques per a comprendre  el col·lectiu de les persones amb discapacitat des de la projecció de les seves capacitats  i no des de les seves limitacions.  

Dates i horari: Del 7 d'abril al 3 de maig, dilluns i dimecres de 15:30h a 18h.

Inscripció: Formulari taller discapacitat.

Els tallers tenen un cost de 40 euros. 

Per a més informació, accediu a la pàgina de la FAS