María Manuela Hernández analitza els errors més comuns en seguretat alimentària en una entrevista amb Betevé

img_seguretat_alimentaria_beteve

El canal públic de televisió de la capital catalana ha dedicat uns minuts del seu noticiari a la seguretat alimentària i compta amb la participació de María Manuela Hernández, coordinadora del Màster en Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària, com a convidada.

06/11/2023

El dijous 19 d'octubre María Manuela Hernández, coordinadora del Màster en Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària de l’Escola FUAB, va participar a 'Via 15', un programa de televisió de La Xarxa de Comunicació Local a Betevé, que compta amb la col·laboració de quinze televisions locals de la regió metropolitana.

El programa en qüestió es va centrar en el tema de la seguretat alimentària amb el propòsit de desmitificar algunes creences populars entorn d’aquest tema. Alhora, la coordinadora del Màster de l’Escola FUAB Formació va donar als espectadors alguns consells de seguretat alimentària.

María Manuela Hernández va destacar l’existència de tres grans errors que cometem en matèria de seguretat alimentària:

  1. Cocció. La manera com cuinem, assegurant-nos d'assolir la temperatura adequada per eliminar possibles riscos per a la salut.
  2. Refrigeració. La gestió de la nevera: com netegem els aliments, com els organitzem dins l’espai, o el temps que mantenim els aliments fora de la mateixa, garantint que sigui el mínim necessari, per tal de no fer malbé la nevera ni comprometre la nostra seguretat alimentària.
  3. Desinfecció de superfícies. Com netegem i desinfectem les superfícies.

“Acostumem a cometre molts errors en tot el procés de manipulació dels aliments”, comentava Hernández, coordinadora del Màster. Afegia la importància d’evitar sobretot la contaminació creuada en contacte amb estris de cuina, ja que baietes, fregalls i draps de cuina poden contenir més de mil milions de bacteris. Per reduir la presència d'aquests bacteris, és recomanable utilitzar aigua calenta bullint de manera regular.