La UAB, en primera posició entre totes les universitats en el "Repte 30 dies en bici"

Cartell del repte

Des del dia 1 fins el 30 d'abril un total de 44 entitats d'arreu del país han participat en el Repte 30 dies en bici: repte que consistia en fer, com a mínim, 30 kilòmetres en desplaçaments en bici.

14/05/2021

El repte ha reunit un total de 44 entitats de diversos punts del país, dels quals 28 eren empreses i 16 eren universitats. Entre aquestes entitats han sumat un total de 13.313 participants que han pedalejat 104.819 kilòmetres i estalviat 26.205 kilograms de CO2. En aquest repte, a diferència dels reptes propis de la UAB realitzats en anys anteriors, els participants de la universitat no tenien l'obligació d'informar del seu col·lectiu universitari; així doncs, tothom ha pedalejat conjuntament cap a una sola direcció: l'estalvi d'emissions de CO2.

El Repte 30 dies en bici s'ha fet durant tot el mes d'abril a la UAB de la mà del Campus Saludable i Sostenible. Les rutes havien de tenir el Campus de Bellaterra com a punt d'origen o destinació. D'entre totes les universitats que hi participaven la UAB ha quedat en primera posició, sent la més sostenible del repte: amb 93 persones, la UAB ha sigut la universitat amb el major número de participants actius, els quals han sumat un total de 5.269 kilòmetres recorreguts i un estalvi de 1.318 grams de CO2 a l'atmosfera (quantitat equivalent en cas que els desplaçamets s'haguéssin fet en cotxe). En la classificació general la UAB ha quedat en cinquena posició, just per davant de la Universitat de València, la segona universitat més sostenible.

L'objectiu del repte era incentivar els desplaçaments en bicicleta entre la comunitat universitària i premiar a aquelles persones que contribuïssin a sumar kilòmetres, però l'éxit de participants ha impedit premiar a tothom. Així doncs, la persona guanyadora del repte serà escollida a l'atzar entre tots els participants del conjunt d'entitats que hagin superat el repte.