Èxit d'assistència a la conferència de Marie Lallier, experta en lectura i adquisició del llenguatge

inauguraciocursFP

L'aula P-24 de la Facultat de Psicologia va quedar petita per escoltar a la doctora Marie Lallier, que va pronuciar la conferència titulada “Com la sensibilitat al ritme modela el cervell lector?"

30/11/2017


El passat dilluns 11 de desembre, a les 12,30 h, l'aula P-24 de la Facultat de Psicologia es va omplir per escoltar la lliçó magistral de Marie Lallier, experta reconeguda en lectura i adquisició del llenguatge. Margarita Martí, degana de la Facultat, i Ignasi Morgado, director de l'Institut de Neurociències, van ser els encarregats de presentar l'acte.

La investigadora Marie Lallier va explicar com la sensibilitat als ritmes modula la capacitat del cervell lector i com s'ha investigat aquest tema al BCBL amb nens diagnosticats de dislèxia fonològica.
Mitjançant tècniques  de magnetoencefalografia i electroencefalografia han descobert que la capacitat rítmica de l'hemisferi dret modula la capacitat lectora fonamentalment ubicada a l'hemisferi esquerre gràcies a la transferència d'informació interhemisfèrica.Els nens diagnosticats de dislèxia fonològica tenen menor transferència d'informació entre ambdós hemisferis, mancança que podria explicar perquè tenen més problemes en la lectura que els nens que no tenen dificultats lectores.

Aquest tema va suscitar molt d'interès en els assistents a la conferència i el debat posterior es va estendre mot més enllà de la mateixa conferència. 

Notícies relacionades

vacunaciogrip2017

Comença la campanya de vacunació antigripal

Del 5 de novembre al 21 de desembre té lloc la campanya de vacunació antigripal organitzada pel Servei Assistencial de Salut de la UAB adreçada a tota la comunitat universitària (personal i estudiants), especialment a aquelles persones que tinguin un alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip. Llegir més

Totes les notícies