L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral realitza un simulacre d’emergència a l’Edifici Blanc durant un curs internacional

Simulacre CONRIS

El centre va organitzar, de l’11 al 15 de febrer, una formació sobre gestió de riscos, juntament amb la Cooperation Network for Risk, Safety & Security Studies (CONRIS) i el Disaster Risk Management Knowledge Centre. Com a part del programa, es va preparar un simulacre d’incendi a una sala de demostració de l’edifici com una pràctica per als estudiants.

20/02/2019

L’Escola de Prevenció i Seguretat de la UAB va organitzar durant una setmana un Curs Internacional en Gestió del Risc de Desastres, dedicat a la prevenció i la gestió posterior per evitar o minimitzar el seu impacte d'aquests successos.
 
En el marc de la formació, el passat 13 de febrer va tenir lloc un simulacre d’emergència per incendi a una de les Aules de Demostració de l’edifici, amb la simulació de fum i la utilització de material d’actuació real, cedit per l’empresa AirBox SA.
 
Els participants varen poder posar-se a la pell dels professionals que actuen davant els incendis i les mesures de prevenció que s’activen durant un simulacre. L’actuació també va comptar amb el suport de l’àrea de prevenció de riscos laborals de la Corporació UAB.
 
Entre els assistents al curs hi havia alumnes de l’Escola, professionals en actiu del sector de la prevenció i la seguretat, i 7 estudiants d’altres països com Bèlgica i Àustria. Pel que fa al professorat, es va poder comptar amb la col·laboració d’especialistes internacionals membres de la Xarxa Conris i el Disaster Risk Management Knowledge Centre (DRMKC).
 
Jornada de presentació sobre la gestió del risc a Catalunya

L’Escola també va celebrar l'11 de febrer, amb motiu de l’inici de curs, una jornada oberta per a professionals i estudiants sobre la gestió de desastres naturals a Europa i Catalunya, en què hi varen participar representants d’institucions locals i internacionals, com Montserrat Marín, una alumni UAB que coordina i treballa per al DRMKC. Per a més informació, podeu llegir la crònica completa de l’acte.


Simulacre d'incendi - 13 de febrer de 2019

 

Notícies relacionades

Totes les notícies