Jornada "Tecnologia Aplicada a la Seguretat Aquàtica" organitzada per l'Escola

Jornada

En el marc dels actes de celebració dels 20 anys de l'EPSI, l'Escola organitza, conjuntament amb l'alumni i expert en seguretat aquàtica, Ramsés Martí, la Jornada sobre "Tecnologia Aplicada a la Seguretat Aquàtica", el dimarts 17 de març. L'activitat és gratuïta. Les persones interessades en assistir-hi, cal que s'inscriguin aquí.

17/02/2020

L'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, juntament amb l'alumni i expert en seguretat aquàtica, Ramsés Martí, organitzen la Jornada "Tecnologia Aplicada a la Seguretat Aquàtica" per tal de donar a conèixer els darrers avenços en l'àmbit dels equips de rescat i alerta en el medi aquàtic, als professionals de la prevenció i la seguretat, i als estudiants i exalumnes del Centre.

Les noves tecnologies, com drons, equips flotants teledirigits, equips personals de flotació d'emergència, balises localitzadores, sensors per la monorització del cabal dels rius, etc., permeten preveure riscos i accidents, generar alertes i avisos, i oferir resposta quan es produeixen. El medi aquàtic, tant si són aigües obertes, continentals o instal·lacions, és un entorn vital de l'èsser humà, però alhora, pot esdevenir perillós per la vida humana.

A l''any 2019 gairebé mig miler de persones van morir per ofegaments a Espanya, i més de mig centenar a Catalunya, segons dades de l'Informe Anual de Ahogamientos elaborat per la Real Federación Española de Salvamiento y Socorrismo. L'Organització Mundial de la Salut considera els ofegaments, per la seva dimensió, "un problema de salut pública desatès", en el qual s'hi ha de treballar per reduir el nombre de víctimes.

En aquest sentit, el coneixement d'aquestes noves eines, que aporten les solucions tecnològiques als professionals de la prevenció, seguretat i protecció civil, ajuda a anticipar-se als perills, prevenir a la població i actuar eficaçment en situacions d'emergència.

Aquesta jornada pretén aprofundir en les diverses temàtiques vinculades amb la seguretat aquàtica, i conèixer aquests instruments tecnològics que poden ajudar en la seva gestió, i en la pressa de decisions en situacions d'amenaça. Aquests són els aspectes que es tractaran durant la trobada, i els ponents que hi participaran:

  • Equips personals de flotació d'emergència, amb Marc Porta, Responsable de Restube a Espanya.
  • Drons en seguretat aquàtica, a càrrec d'Adrián Plaza, Enginyer i Director Executiu de General Drones.
  • Equips remots de rescat aquàtic, amb la participació de Nick Bice, Director d'USafe.
  • Sistemes de control de cabals dels rius i alerta immediata amb Eisharc Jaquet, Enginyer i Director d'Arantec.
  • Sistemes d'informació i comunicació i prevenció en platges Airvoice, amb la intervenció de Domingo Ruiz, Director General del Grup Adtel.

La jornada es durà a terme el proper dimarts 17 de març, des de les 9 h a les 14 h, a l'EPSI. Està adreçada a professionals del rescat, la prevenció, la seguretat i el salvament, als responsables d'instal·lacions aquàtiques, als professionals de la protecció civil, i als estudiants, docents i exalumnes de l'Escola.

És una activitat gratuïta, emmarcada dins dels actes de celebració dels 20 anys de l'Escola. Cal realitzar la inscripció prèvia omplint aquest formulari, ja que les places són limitades.

L'acte compta amb el suport de:

 

Notícies relacionades

Comunicat de la UAB

Pròrroga de les mesures en matèria de salut pública, d’acord amb la Instrucció 19/2020 del gerent de la UAB

La Instrucció 19/2020 del gerent de la UAB recull els criteris d’aplicació de les mesures fixades a la Resolució SLT/3177/2020, de 4 de desembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Les condicions recollides a la instrucció es mantindran fins a l’11 de gener de 2021.

Totes les notícies