Jornada: "Malbaratament i prevencions legals en la cadena alimentària"

El Fòrum QSA de Normes Alimentàries de l'Escola organitza una nova jornada virtual titulada "Malbaratament i prevencions legals en la cadena alimentària", on diversos experts tractaran la legislació existent per reduir el malbaratament i potenciar la sostenibilitat a les indústries alimentàries i el consum responsable a la població. La sessió es celebrarà el dilluns 7 de juny, a les 17:30 h. Cal inscriure's per assistir en línia.
19/05/2021
El Fòrum QSA de Normes Alimentàries de l'Escola organitza una nova jornada virtual titulada "Malbaratament i prevencions legals en la cadena alimentària", que es celebrarà el proper dilluns 7 de juny, de 17:30 h a 19:30 h.
En un context de reducció del malbaratament alimentari i una creixent preocupació per a la sostenibilitat, coneixerem la legislació existent fins al moment, fent èmfasi a la Llei 3/2020, la qual afecta a tots els agents de la cadena alimentària. En quin punt ens trobem, d'on venim i cap on anem. Aquestes i altres qüestions seran desenvolupades per perfils relacionats amb el sector alimentari que explicaran la gestió que apliquen per fer-hi front.
Aquesta és la programació de la jornada:
- 17:30-17:40 Benvinguda a càrrec de Montserrat Iglesias-Lucía, Directora de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, i Juan Ramón Hidalgo, Director del Fòrum QSA de Normes Alimentàries.
- 17:40-18:00 Ponència: "Parlem de lleis a nivell europeu" per Núria Casanovas, biòloga especialitzada en Seguretat Alimentària en restauració i col·lectivitats, consultora, auditora i formadora en sector alimentari i eficiència energètica, i membre del Comitè Assessor del Fòrum QSA de Normes Alimentàries.
- 18:00-18:20 Ponència: "Regulació i prevenció a Catalunya", impartida per Glòria Cugat, Subdirectora General de la Inspecció i Control Alimentari. Conselleria. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Generalitat de Catalunya.
- 18:20-18:40 Ponència: "Gestió dels recursos alimentaris", a càrrec de Rafael Oncins, Director de Responsabilitat Social Corporativa de Plusfresc.
- 18:40-19:00 Ponència: "Reaprofitament alimentari: un plat d'oportunitats" per Núria Camps, Directora General de Nutrició Sense Fronteres.
- 19:00-19:15 Taula rodona: Preguntes dels assistents i debat dels conferenciants.
- 19:15.19:30 Conclusions i cloenda de la jornada per Núria Casanovas i Juan Ramón Hidalgo (membres del Fòrum QSA).
Les persones que desitgin assistir virtualment a la sessió, han d'inscriure's prèviament a aquest formulari. La inscripció és gratuïta.
La jornada es realitzarà a través de la plataforma online Zoom, i els inscrits rebran recordatoris i l'enllaç d'accés a la trobada.
Per a més informació i per resolució de dubtes, podeu contactar a l'e-mail del Fòrum QSA de Normes Alimentàries:forum.qsa.epsi@uab.cat