III Seminari: 'La cultura de seguretat a l’Estat espanyol i a Catalunya' de l'ICPS

III Seminari sobre cultura de seguretat a Catalunya i Espanya del ICPS

La tercera edició del seminari anual organitzat per l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) pretén analitzar les amenaces actuals i reflexionar sobre la seguretat i les respostes de l’ordenament jurídic. L’acte tindrà lloc del 7 de maig al 5 de juny de 2019. Inscripcions obertes.

09/04/2019

L’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) organitza la 3a edició del seminari anual “La cultura de seguretat a l’Estat espanyol i a Catalunya”.

En aquesta edició, el seminari té com a objectius principals la contribució al desenvolupament d’una cultura de seguretat en el marc d’una societat democràtica, la difusió dels valors cívics, i l’anàlisi de les capacitats de prevenció i reacció a les amenaces actuals com el terrorisme, la criminalitat organitzada o la delinqüència en el ciberespai.

El seminari també vol ser un espai per estudiar els elements essencials de la seguretat i les respostes que es contemplen a l’ordenament jurídic, i incidir en la conscienciació i sensibilització davant els riscos de convivència en llibertat i el respecte a la garantia dels drets constitucionals.

Aquestes són les sessions incloses al programa del seminari, que es realitzaran de 16 a 18 hores:

  • Dimarts, 7 de maig: conferència “Crisi de valors, desordre social i seguretat”, a càrrec de Tomás Gil Márquez (UAB).
  • Dimecres, 15 de maig: conferència “La seguretat a l’esfera digital”, a càrrec de Xavier Rubiralta Costa (UAB).
  • Dimecres, 22 de maig: conferència “La cultura del càstig”, a càrrec de Francesc Guillén Lasierra (Generalitat de Catalunya).
  • Dimecres, 29 de maig: conferència “Les competències de la Generalitat en seguretat abans i després de l’aplicació de l’article 155 CE: una perspectiva jurídica però fàctica”, a càrrec d’Àlex Bas Vilafranca (UAB).
  • Dimecres, 5 de juny: conferència “L’1 d’octubre de 2017: dues visions confrontades sobre seguretat”, a càrrec de Jaume Bosch Mestres (Institut de Seguretat Pública de Catalunya).
L’acte tindrà lloc a la seu de l’ICPS (c/ Mallorca, 244), a Barcelona. Les inscripcions ja estan obertes i la quota és de 60 € (general), i de 40 € per als estudiants (caldrà acreditar una matrícula vigent del curs 2018-2019).

Les places són limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció.

 

 

Notícies relacionades

Graduació dels titulats i titulades del Grau en Prevenció i Seguretat Integral UAB

Graduació dels titulats/des del Grau presencial i online de la promoció 2019

L'Escola celebrarà la Graduació dels titulats i titulades de la promoció 2019 del Grau en Prevenció i Seguretat Integral en dues dates diferents. Els Graduats de la modalitat online rebran els diplomes el divendres 12 de juliol, mentre que els titulats del Grau presencial ho faran el divendres 19 de juliol. Es duran a terme a les 18 h, a l'Hotel Exe Campus UAB. Llegir més

Totes les notícies