Gairebé 150 projectes participen al XI Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora 2020

Guanyadors del XI Premi CIEU a la idea més emprenedora 2020

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries va lliurar ahir els guardons de l'onzena edició dels Premis CIEU-FEIE que reconeixen les idees més innovadores de la comunitat universitària de la UAB d'aquest 2020, en un esdeveniment presencial amb aforament limitat per la pandèmia, celebrat a la Sala d'Actes de la Facultat d'Economia i Empresa.148 projectes d'emprenedoria van participar al certamen concursant en 4 categories.

11/12/2020

Amb aforament limitat i amb les mesures de seguretat pertinents pel coronavirus, es va lliurar ahir el XI Premi CIEU-FEiE a la idea més emprenedora 2020, en un esdeveniment celebrat a la Sala d'Actes de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB.

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries va organitzar el certamen d'innovació per fomentar l'esperit emprenedor entre la comunitat universitària de l'Autònoma, tant entre estudiants com exalumnes. 148 idees, representant a 317 persones, van concursar enguany a les 4 categories proposades ("Alumni UAB", "Economia i Empresa", "FUABformació" i "General de la UAB"), assolint uns nivells similars de participació a les d'altres edicions anteriors, malgrat la situació de pandèmia.

En aquest sentit, David Urbano, Vicedegà d'Emprenedoria de la Facultat d'Economia i Empresa i exDirector del CIEU, en la seva intervenció va comentar que en època de crisi, com l'actual eren "més necessàries que mai les idees disruptives, i convertir els problemes en oportunitats per ajudar a la societat", i que era d'agrair que s'hagués mantingut l'alta concurrència d'idees per al certamen.

Héctor Sala, degà de la Facultat d’Economia i Empresa, va explicar que aquesta era una "benvinguda molt sentida" al poder realitzar aquest acte de forma presencial, tot i l'aforament limitat imposat per la situació actual, i va destacar que aquest esdeveniment anual era molt transversal, en el qual hi participaven diverses entitats al voltant del Campus que hi col·laboraven, i interactuaven; i que el foment de l'emprenedoria i el valor de les idees, i de la formació, era cada vegada més important, i això s'impulsava des de la nostra Universitat. Va finalitzar el seu discurs reflexionant sobre el fet que en una economia on hi havia més robatització i automatització de procesos, les "idees són patrimoni de les persones. El que estem premiant avui són idees que miren cap endavant, i aquest és la gran diferència amb la robatització".

Per la seva part, Anabel Galán, Vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la Universitat Autònoma de Barcelona. va comentar que l'emprenedora tenia molts orígens en les persones (per necessitat, per models familiars o per característiques del mercat), i va explicar el seu cas personal en l'àmbit de la traducció i interpretació. Va concloure que la UAB volia ser "una universitat emprenedora i impulsar l'emprenedoria a totes les facultats, i potenciar tot el conjunt de competències transversals necessàries per poder donar resposta als problemes i situacions", i va interpel·lar als assistents a oferir aquesta resposta amb "innovació i creativitat".

El torn d'intervencions dels ponents va finalitzar amb la presentació de Débora Alasraki, cofundadora i CEO de 3D Click, que va explicar la seva experiència emprenedora amb aquesta startup que va nèixer amb la missió de trencar les barreres del 3D, i que va col·locar la personalització i la col·laboració en 3D al centre de l’ecosistema del PackagingMerchandising i la Comunicació visual, per accelerar en més d’un 80% el time-to-market de nous productes.

Alasraki es va llicenciar en arquitectura per la UPC de Barcelona i per l'Institut Tecnològic THU Karlsruhe d'Alemanya, i va obtenir un MBA per Nimbas-Utrecht i Bonn. La ponent va muntar el seu primer despatx de “Mediatecture” a Colònia, buscant ja l’aplicació de noves tecnologies digitals a l’arquitectura, i creant el primer buscador visual d’obres d’arquitectes contemporanis al país germànic.

Débora Alasraki, cofundadora i CEO de 3D Click, en un moment de la seva intervenció.
Débora Alasraki, cofundadora i CEO de 3D Click, en un moment de la seva intervenció.

 

Guanyadors i guanyadores del XI Premi CIEU a la millor idea emprenedora 2020

 

Andreu Turró, actual Director del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries va ser el mestre de cerimònies durant el lliurament de guardons als guanyadors i guanyadores de les 4 categories:

 

Categoria "Alumni UAB"

  • Premi categoria "General": "Arspect" per Josep Arguimbau, Jonathan Ponce, Pablo Canet, i Laura Gausa.
  • Premi categoria "Impacte social": "Verificat" per Alba Tobella, Lorenzo Marini, Carola Soler, Roser Toll i Carina Bellver. 

 

Categoria "Economia i Empresa"

  • 1r premi: "Salud-i" per Álvaro Salas, Andrés Felipe Ríos, Carlos Yecora i Paloma Zagal.
  • 2n premi: "MyPlaceApp", per Àlex Ortega i  Roser Montfort.
  • 3r premi: "Lloguer de roba per nadons", per Victòria Guirao i Clàudia Torner.
     

Categoria "FUABformació"

  • 1r premi: "Hi-Traveller" per Pau Canals, Ànnia Macipe i Armand Túnez.
  • 2n premi: "Virtualisme espacial", per Paula Herranz,
  • 3r premi: "Internabroad", per Ariadna Avellí i Judit Costa,

 

Categoria "General UAB"

  • 1r premi: "Alimentos endémicos liofilizados",per Julia Rodas.
  • 2n premi: "Ruta de tardor a la Vall de Cardós", per Gisela Punsola.
  • 3r premi: "The Puzzle Hostel",  per Guillemette Cartier.
     

El 1r, 2n i 3r premi de les categories "Economia i Empresa", "FUABformació" i "General de la UAB" van obtenir una dotació econòmica de 250, 150 i 100 euros, respectivament.

A la categoria Alumni es va comptar amb dos àmbits, el general i el d'impacte social i sostenibilitat, cada un d'ells amb una dotació econòmica de 500 euros, gràcies a una col·laboració entre la Fundació Alumni UAB i Caixa d’Enginyers.

 

Guanyadores del Premi CIEU a la millor idea emprenedora de la categoria FUABFormació
Guanyadores del Premi CIEU a la millor idea emprenedora de la categoria "FUABFormació"