Èxit de participació en els Jocs Florals de la UAB 2021

JocsFlorals_2021

Les adversitats de la situació actual no han pogut frenar la celebració dels Jocs Florals de la UAB, que aquest any ha comptat amb més de 300 propostes. La participació ha estat molt diversificada, donat que en aquesta edició han pogut participar estudiants de tots els graus i màsters, incloent-hi els alumnes d'intercanvi i exalumnes. El proper dimecres 21 d’abril a les 13 h tindrà lloc l’acte de lliurament de premis. 

15/04/2021

El dimecres 21 d’abril a les 13 h, coincidint amb la setmana de la Diada de Sant Jordi, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis. Es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube de Dinamització Comunitària. 

El triomf dels Jocs Florals de la UAB 2021 s’ha vist reflectit en els més de 300 textos que s’hi han presentat, convertint aquesta edició en la més exitosa de totes. La participació ha estat molt diversificada, donat que enguany han pogut participar estudiants de tots els graus i màsters, incloent-hi els alumnes d'intercanvi i exalumnes. Un fet també destacable ha estat la quantitat d’estudiants de primer que han enviat les seves obres.
 
Tal com va passar l’any passat, la modalitat de poesia ha estat la que més entregues ha rebut: un total de 145 escrits. Tot i que la modalitat de relat tampoc s’ha quedat enrere, ja que ha aplegat 122 obres. Com a curiositat, cal destacar que en llengua anglesa i castellana s’han reunit més poemes que relats, però en llengua catalana s’ha donat el cas contrari. En la modalitat de relats també s’han rebut obres en llengua xinesa.Quant a la modalitat de traducció s’han comptabilitzat 37 textos: sent la llengua anglesa la més escollida pels estudiants (27 obres), per davant del francès (6 obres) i l’alemany (4 obres).

El dimecres 21 d’abril a les 13 h, coincidint amb la setmana de la Diada de Sant Jordi, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis. L’esdeveniment es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube de Dinamització Comunitària. Durant la cerimònia tindrem el plaer de descobrir els autors i autores de les obres guanyadores. Cal fer esment també que aquesta edició compta amb la figura del padrí, l’Arturo Padilla, escriptor i professor de la universitat. Els estudiants guardonats rebran un premi de 100 € així com un exemplar d'alguna de les obres del padrí.

El tribunal que s’ha encarregat de jutjar les obres està format pels docents de cadascuna de les facultats convocades. Els docents de la Facultat de Ciències de l’Educació  que jutjaran la categoria de creació-relat: Ramon Panyella Ferreres, Melinda Doodly, Xavier Fontich Vicens i Ana María Margallo Gonzàlez; els de la Facultat de Filosofia i Lletres que avaluaran la categoria de creació-poesia: Lluís Cabré Ollé, Bienvenido Morros Mestre i David Owen. I els docents de la Facultat de Traducció i d’Interpretació que jutjaran la categoria de traducció: Francesc Parcerisas Vàzquez, Dolors Udina Abelló, Ramon Farrés Puntí, Montserrat Franquesa Godia, Ramon Lladó Soler i   Núria d’Asprer Hernàndez de Lorenzo.

Per a informació més detallada es pot visitar el blog dels Jocs Florals on, a més de les bases de la convocatòria, es poden consultar totes les obres candidates d'edicions anteriors.