Estudiants del Grau visiten el vaixell Castilla (L-52) de l'Armada Espanyola

img-visita-buque-castilla

Amb l'objectiu de conèixer com s'organitza la prevenció i la seguretat a l'interior dels vaixells de l'Armada espanyola, el passat dissabte 11 de novembre, un grup d'estudiants de primer i segon curs del Grau en Prevenció i Seguretat Integral UAB van visitar el vaixell Castilla al Port de Barcelona.

21/11/2023

El dissabte 11 de novembre l'alumnat del Grau va visitar el Vaixell d'Assalt Amfibi Castilla (L-52) al Port de Barcelona.

Aquest vaixell és part del desplegament del Grup de Combat Expedicionari 'Dédalo 23', format pel portaavions 'Joan Carles I' i els vaixells amfibis 'Galícia' i 'Castella', que porten embarcats avions, helicòpters i drons, així com vehicles, artilleria i embarcacions d'assalt amfibi.

En aquesta visita van participar un grup d'estudiants de primer i segon curs de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral UAB (EPSI), juntament amb una petita representació de la comunitat Alumni, exalumnes del Grau. 

El grup va ser rebut i acompanyat durant el recorregut de la visita pel capità de fragata Juan Carlos Guitian, el qual va explicar que el Castilla és un vaixell dissenyat principalment per al trasllat de tropes d'infanteria de marina formades per fins a quatre-cents membres.

Durant la visita, l'alumnat va tenir l'ocasió de visitar la sala de control de màquines del Castilla, pel seu especial interès per a conèixer detalladament els sistemes utilitzats per a la vigilància de la seguretat interior del vaixell.

Gràcies a disposar d'un hospital a bord completament equipat, el Vaixell d'Assalt Amfibi Castilla exerceix també missions d'ajuda humanitària derivades de desastres naturals de gran magnitud, així com intervencions de suport a la lluita contra la pirateria.