Estudiants del Grau participen en un simulacre d'emergència i evacuació de l'Ajuntament de Terrassa

Simulacre a l'Ajuntament de Terrassa

Estudiants del Grau en Prevenció i Seguretat Integral van participar a un simulacre d'emergència i d'evacuació de diferents edificis de l'Ajuntament de Terrassa, el passat 19 de novembre. Enrique Velázquez, Tècnic de Prevenció de Riscos d'aquest consistori,  va oferir una xerrada prèvia a l'alumnat per explicar com es portaria a terme l'activitat.

27/11/2019

Els estudiants de 1r, 2n, 3r i 4t del Grau en Prevenció i Seguretat Integral van tenir l'oportunitat de participar, com a observadors, en un simulacre d'emergències i evacuació, que es va realitzar el passat dimarts 19 de novembre, en diversos edificis i espais de l'Ajuntament de Terrassa de la zona del centre de la ciutat. Una de les estudiants va intervenir també com a figurant, en el seu rol de ferida, simulant haver-se torçat un turmell.

Durant aquesta activitat, els estudiants es van situar en diferents punts dels edificis per tal d'anotar un check list d'observacions sobre l'ús de les vies d'evacuació, el bon funcionament de la sirena d'incendis, el tancament de portes i finestres, l'actuació dels equips d'emergències, entre altres aspectes.

Prèviament, el passat dijous 14 de novembre, Enrique Velázquez, Tècnic de Prevenció i Riscos Laborals i qui va convidar a la delegació de l'Escola a assistir al simulacre, va oferir una xerrada als estudiants per explicar-los-hi com es portaria a terme l'activitat.

Un cop s'hagi avaluat el simulacre, el Tècnic de l'Ajuntament de Terrassa realitzarà una sessió a l'Escola per donar a conèixer els resultats de l'informe i puguin veure els estudiants com s'ha realitzat tot el procés d'avaluació.

 

 

Notícies relacionades

Pràctiques al Club de Tir Esportiu d'Osona

Estudiants de la menció en Coordinació de la Seguretat Pública realitzen pràctiques de tir olímpic

En el marc de l'assignatura Regulació d'armes i explosius, que s'imparteix dins la menció en Coordinació de la Seguretat Pública del Grau, els estudiants van poder realitzar unes pràctiques de tir olímpic a les instal·lacions del Club de Tir Esportiu d'Osona, el passat 22 de novembre. També van poder conèixer diferents tipus d'armes i calibres gràcies a les explicacions d'Enric Cavalleria i Pep Mateo, monitors d'aquest centre d'entrenament.

Visita a les instal·lacions del CECAT

Visita dels estudiants del Grau al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)

Estudiants de l'assignatura Models Integrats de Gestió: Seguretat de 3r curs i l'alumnat de Protecció Civil de la menció en Coordinació de la Seguretat Pública de 4t curs del Grau han visitat recentment el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), per conèixer el seu funcionament i la seva gestió a l'hora de coordinar els diferents cossos operatius, organismes i institucions involucrades en actuacions davant situacions d'emergència.

Totes les notícies