El teu TFG, promou la transformació social?

Premis als TFG de temàtiques vinculades a la transformació social

La UAB, un any més, obre tres convocatòries de premis per aquells Treballs de Fi de Grau realitzats per estudiants de la universitat i que, per la seva temàtica, promouen el canvi social.

22/06/2022

Des de la UAB es premiaran els TFG de temàtiques vinculades a la transformació social que hagin estat realitzats per estudiants de la universitat al llarg del curs 2021-2022. Hi ha tres convocatòries diferents: una pels treballs que tracten temàtiques relacionades amb la Justícia Global, una altra pels treballs amb Perspectiva de Gènere, i la tercera per projectes que s’hagin realitzat amb la metodologia ApS. 

Totes tres convocatòries estan obertes des del 15 de juny fins al 30 de setembre del 2022, i els requisits per participar-hi són: haver presentat el TFG al curs 2021-2022 a qualsevol dels graus de la Universitat Autònoma de Barcelona; i tenir una nota mínima de 8,5. Poden ser treballs tant individuals com col·lectius.

 

Premi Arcadi Oliveres a Treballs de Fi de Grau de Transformació per la Justícia Global

La Fundació Autònoma Solidària convoca la 6a edició dels premis a Treballs de Fi de Grau en l’àmbit de la justícia global, que enguany han passat a anomenar-se Premi Arcadi Oliveres. Es tracta d’una iniciativa impulsada amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, que s’emmarca com una contribució de la UAB a l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible i vol promoure l’interès per la recerca entorn al paradigma de justícia global. Algunes de les temàtiques objectes d’aquesta convocatòria són la biodiversitat, el canvi climàtic, els drets humans, la ciutadania, la cultura de pau, l’economia social, el cooperativisme, la interculturalitat, el dret d’asil, entre d’altres. Els premis Arcadi Oliveres tenen una dotació de 1000€, repartida entre els millors treballs de cada àmbit de coneixement, que rebran 250€ cadascun. 

Bases i formularis: https://www.uab.cat/web/cooperacio-i-epjg/premis-tfg-1345770120725.html 

 

Premi a Treballs de Fi de Grau amb Perspectiva de Gènere

Aquest premi convocat per l’Observatori per a la Igualtat, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, premia a aquells treballs que apliquen la perspectiva de gènere en l’abordament del  fenomen objecte de la seva investigació. S’entén la perspectiva de gènere com una aproximació crítica a qualsevol fenomen que desvetlla, visibilitza, analitza o afronta les desigualtats de gènere i LGBTI, incloent aquelles institucions socials i culturals que les sustenten. El premi té com a objectiu de sensibilitzar l’alumnat sobre la igualtat de gènere i la no discriminació, a través també del foment del seu interès en la recerca. Es premiarà un treball de cada grau, que seran publicats al web de l’Observatori i els seus autors o autores rebran un Diploma. 

Bases i formularis: https://www.uab.cat/web/l-observatori/premis-1345699078441.html  

 

Premi a Treballs de Fi de Grau amb metodologia d’ApS

La tercera convocatòria és organitzada per l’Oficina ApS (Aprenentatge Servei), gestionada per la  Fundació Autònoma Solidària, i que premiarà els millors TFG realitzats amb la metodologia ApS. Aquesta proposta educativa aplicada als Treballs de Fi de Grau fomenta que aquests abordin necessitats i reptes de la societat civil, en col·laboració amb entitats socials i ambientals o centres i institucions públiques, oferint així un servei real a la comunitat. Es tracta d’una iniciativa inscrita en el marc del compromís social de la Universitat amb el seu entorn. Les persones interessades han d’enviar un vídeo breu que justifiqui “Com enriqueix la meva mirada professional, el fet d’haver realitzat un TFG en ApS” i “Quin impacte social i/o ambiental ha tingut el meu TFG?”. La dotació és també de 1000 euros que es repartiran entre els quatre millors treballs de cada àmbit de coneixement de la universitat.

Bases i formularis: https://pagines.uab.cat/aps/ca/content/convocat%C3%B2ria-2021-2022 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

 • Salut i benestar
 • Reducció de les desigualtats
 • Pau, justícia i institucions sòlides
 • Indústria, innovació i infraestructures
 • Igualtat de gènere
 • Fi de la pobresa
 • Fam zero
 • Energia neta i assequible
 • Educació de qualitat
 • Consum i producció responsables
 • Ciutats i comunitats sostenibles