El cicle d'espectacles ESCENA UAB tanca amb més de 1000 espectadors

Imatge Cor i Orquestra cicle

El cicle d'espectacles Escena UAB que es celebra durant els mesos abril, maig i juny al Teatre de la UAB engloba totes les estrenes de dansa, música i teatre dels tots grups artístics propis de Cultura en Viu.

 

30/06/2022

Des de les setmanes finals del mes d’abril i fins ben entrats al mes de juny, la Sala Teatre UAB ha acollit tota la programació de l’Escena UAB 2022, el cicle d’espectacles de creació pròpia de les Aules de Teatre, Dansa i Música. Aquests espectacles són el resultat del treball realitzat durant tot l’any pels alumnes dels cursos i tallers, i ofereixen a la comunitat UAB una bona oportunitat d’apropar-se al teatre, a la dansa contemporània i a la música de manera gratuïta; alhora que es fomenten i potencien les noves tendències artístiques.

Darrere de totes aquestes produccions hi ha un treball intens i rigorós, conduït pels professionals que dirigeixen les activitats i, molt especialment, per una gran dosi d'il·lusió abocada en l'espectacle resultant.

Aquest curs 2021/2022, encara marcat per la pandèmia, han estat 7 les produccions estrenades, s'han fet un total de 11 presentacions, i més de 1000 espectadors han gaudit del teatre, la dansa i la música amb un marcat segell universitari.

La Zapatera Prodigiosa va ser la primera estrena de l’Escena UAB 2022. El Grup Estable de l’Aula de Teatre va presentar el 27 i 28 d’abril una obra escrita per Federico García Lorca que tractava de ben a prop les controvèrsies de l’amor que viu una jove de 18 anys casada amb un vell per sobreviure. La proposta presentada pel Grup Estable de Teatre va permetre als seus alumnes conèixer la figura i obra de Federico García Lorca. Segons el seu director, Ricard Gázquez, ha estat tot un exercici pràctic d’aprenentatge dramatúrgic, escènic i interpretatiu.

A principis del mes de maig va arribar el segon espectacle de l’Escena UAB 2022, LOOP. El Taller d'Iniciació a la Dansa Contemporània, dirigit per Mario G. Sáez, i el Taller de Dansa Contemporània Nivell Mig, dirigit per Laia Santanach, es van unir per mostrar tot el que havien après al llarg del curs amb l’estrena de la coreografia conjunta de creació pròpia anomenada “LOOP”. Els professors dels tallers van voler escenificar un viatge continu on l’engranatge del grup crea una seqüència de repeticions formant un “loop”, on dialoguen la dansa i la música.

A finals del mes de maig els membres del Taller d’Interpretació: de la Sala d’Assaig a Escena van estrenar SÚPER FLUS!. Aquesta obra, escrita i dirigida pel director del taller, Arnau Vidal, ha estat un espai de desconnexió de la pandèmia, les guerres, i les tristeses, i ha permès als seus membres riure i fer riure. Els personatges d’aquesta comèdia agredolça són referents infantils i divertits que amb el pas dels anys veiem d’una forma diferent.

El Concert de Primavera del Cor i l’Orquestra de la UAB va donar la benvinguda al mes juny amb la interpretació de peces d’autors com Z Kodály, W.A. Mozart o M. Ravel. De forma conjunta, Cor i Orquestra, van fer sonar la peça popular ucraïnesa “Tsvite teren” (Floreixen les espines) amb arranjament de Obpobka A. AbdiebcbkosoI cal destacar el concert "De profundis. Llum a la paraula" del Cor de la UAB amb el Cor de Farmàcia de la UB a l'Auditori de Lletres acompanyats de l'Orquestra Salvat Ensemble a l'Auditori de la Facultat de Lletres.

Ja per acabar i concloure el cicle d’espectacles de l’Escena UAB 2022, el Taller de Teatre per a Majors de 50 anys va presentar la comèdia “Aquí no paga ni Déu” de Dario Fo. Aquesta agrupació, dirigida per Marta Sorribas, va estrenar una obra emmarcada en la crisi del petroli del 1973 on les classes més humils van pagar les conseqüències de la pujada dels preus dels productes de consum. L’obra encara tracta un tema que afecta la societat actualment i per això Aquí no paga ni Déu continua sent una peça de teatre efectiva i pertinent.

Si voleu apuntar-vos a algun dels cursos i tallers del curs 2022/2023 ja podeu consultar tota la informació, dates i dies i hores d'assaig, així com apuntar-vos a les proves d'accés en el cas dels grups estables.

Si visiteu el nostre canal YouTube podreu trobar tots els enregistraments dels concerts i espectacles dels diferents grups d'aquest curs acadèmic i d'altres any anteriors.

Per a més informació pots contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat.