El centre organitza la jornada 'Dones i Seguretat: reptes i oportunitats'

Integrants de l'Observatori durant una presentació de l'informe al Security Fòrum 2023

La jornada inclourà la presentació del segon informe de l'Observatori Dona i Seguretat, en el qual hi participa la directora Montserrat Iglesias-Lucía, i una conferència de la professora Anna Almécija sobre perspectiva de gènere i polítiques de seguretat. L'esdeveniment tindrà lloc dimarts 19 de setembre, a les 16h, a l'Edifici Blanc. Inscriu-te

04/09/2023

Prevenció i Seguretat Integral UAB, de l'Escola FUAB Formació, celebrarà el pròxim dimarts 19 de setembre, de 16 a 18:30, la jornada "Dones i Seguretat: reptes i oportunitats".

La jornada té com a objectiu analitzar la importància de la incorporació de les dones en l'àmbit professional de la seguretat, tant des d'un punt de vista quantitatiu com estratègic.

S'organitza en col·laboració amb l'Observatori Dona i Seguretat, fundat al maig de 2021 per diverses professionals vinculades al sector de la prevenció i la seguretat. Entre les integrants hi ha la directora de Prevenció i Seguretat Integral, Montserrat Iglesias-Lucía, que n'és la presidenta.

Segons l'Observatori, la seguretat és un camp crucial en el món actual que, durant molt de temps, ha estat dominat per homes. Així i tot, en els últims anys, s'ha produit un canvi significatiu i la presència i activitat de dones en el sector va en augment.

Justament, seran l'anàlisi quantitatiu i l'evolució de la representació de les dones al món de la seguretat els temes centrals de la presentació del II Estudi Dona i Seguretat.

La presència de les dones en aquest sector és fonamental per la diversitat de pensaments i enfocaments que hi aporten. Tenir una representació més àmplia de dones fomenta un ambient més equitatiu i inclusiu, essencial per tal d'abordar els desafiaments actuals i futurs de manera més efectiva.

Les dones actives en l'àmbit de la seguretat també poden esdevenir referents i un element inspirador per a les generacions més joves, trencant estereotips de gènere i fomentant una participació femenina més àmplia en disciplines com la ciberseguretat, la seguretat internacional, o la gestió de crisis.

En aquest context, la professora Anna Almécija oferirà la conferència "Perspectiva de gènere i polítiques de seguretat", on es reconeixerà la importància de tenir en compte les necessitats específiques de les dones en el sector.

Programa de la jornada:

  • De 16 a 16:45h: Presentació del segon informe de l'Observatori Dona i Seguretat
  • De 16:45 a 17h: Descans
  • De 17 a 18h: Conferència a càrrec d'Anna Almécija, titulada “Perspectiva de gènere i polítiques de seguretat”
  • De 18 a 18:20h: Preguntes i debat
  • De 18:20 a 18:30h: Cloenda de la jornada

L'esdeveniment es farà en format híbrid: es pot participar de forma presencial a l'Edifici Blanc del Campus UAB, rebent un certificat d'assistència, o seguir virtualment per Teams.

Es requereix inscripció prèvia, tant per assistir de forma presencial com virtual.

Inscriu-te