Deu mil persones participen al cribratge massiu a la UAB

Cribratge a les facultats de Ciències i de Biociències

Deu mil persones han participat al cribratge massiu que el Departament de Salut ha organitzat als campus de Bellaterra i de Sabadell de la UAB. Segons dades provisionals, les proves PCR han detectat un 0,5% de casos positius de COVID-19 i les proves serològiques, un 3,6%.

16/04/2021

Un total de 9.954 persones ha participat al cribratge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat ha organitzat, entre els dies 8 i 15 d'abril, als campus de Bellaterra i de Sabadell de la UAB. Segons dades provisionals, les proves PCR per detectar casos asimptomàtics de COVID-19 han donat un 0,5% de resultats positius i les proves serològiques per detectar persones que han passat ja la malaltia ha tingut un 3,6% de positivitat. Podien participar-hi tots els membres del personal docent i administratiu i tot l'alumnat de la Universitat, així com el personal dels centres de recerca i empreses del campus.

Les proves, de caràcter voluntari, han estat realitzades amb èxit de participació en diversos espais: un punt de cribratge permanent a la plaça Cívica; un punt itinerant que ha estat situat a les facultats de Ciències i de Biociències, a la Facultat de Filosofia i Lletres, a l'Escola d'Enginyeria i a la Facultat de Medicina; i un punt al campus de Sabadell que va romandre actiu ahir, dia 15.

S’han realitzat dos tipus de proves: PCR mitjançant mostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja ha passat la malaltia. Cada participant podia decidir si volia realitzar-ne dues o només una. Per fer-se les proves, hi havia la condició de ser asimptomàtic i no estar encara vacunat. Els resultats han estat comunicats a través de la plataforma digital La Meva Salut.

Aquesta iniciativa forma part d'un cribratge general de la Generalitat a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L'objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l'evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar