"Cavalcarem tota la nit", lectura comunitària

Lectura Comunitària Sant Jordi 2021

La UAB, amb el suport de la Unitat de Dinamització Comunitària, farà possible una lectura comunitària per la Diada de Sant Jordi al campus. Durant la setmana del 19 al 23 d’abril es realitzarà davant del centre de recursos una lectura comunitària seguint totes les normes de seguretat.

15/04/2021

Entre les 10 h i les 14 h, tindrà lloc, durant tota la setmana, davant del Centre de Recursos (a la plaça Cívica) una lectura comunitària de Cavalcarem tota la nit, obra de la Carlota Gurt.

Tot i les restriccions que impossibiliten celebrar la Diada de Sant Jordi de forma habitual, la UAB fa possible que aquest 23 d’abril els llibres puguin ser, com cada any, els protagonistes d’aquest dia. Durant la setmana del 19 al 23 d’abril, entre les 10 h i les 14 h, tindrà lloc davant del Centre de Recursos (a la plaça Cívica, a la banda de l’Hemeroteca, aquesta és la ubicació) una lectura comunitària.

L'obra escollida per a llegir és Cavalcarem tota la nit, de la Carlota Gurt, premi Mercè Rodoreda l'any 2019. Gurt, que forma part de l'alumni de la UAB, s'allunya dels clixés en escriure sobre dos personatges sense gènere en aquest llibre: "Cavalcar tota la nit és avançar a les fosques cap a unes fronteres que semblen inabastables. Cavalcar tota la nit és no defallir i perseguir la lluna, infatigables. Cavalcar tota la nit és no tenir por de combatre la foscor que portem a dins ni la que ens ve de fora".

Carlota Gurt descriu, segons la crítica, "personatges que podrien ser el teu veí, la teva filla, la teva verdulaire o tu mateix, que protagonitzen aquest recull de contes amb dosis tonificants d'humor i de mala bava, que desperten somriures, però també desassossec. L'autora ens fa creuar l'abisme de la llibertat per una corda fluixa trenada amb desitjos i pors".

A la lectura comunitària està convidada a participar-hi tota la comunitat. Per tal de formar part de l’activitat les persones que vulguin, s’hauran d’inscriure en aquest enllaç i reservar dia hora. Cal destacar que també es pot participar en el mateix moment que es passi per davant de l'equipament. Entre els participants se sortejaran 10 exemplars de l'obra de l'escriptora Carlota Gurt. S'espera rebre una alta participació en el campus i gaudir en comunitat d'aquesta data tan especial tot i les presents adversitats.

La recopilació de totes les lectures es publicarà al canal de YouTube de Dinamització Comunitària.