ATIC publica un nou llibre que recull la història de les facultats de comunicació d’Espanya

Llibre ATIC

Els autors de “Docencia e Investigación en Comunicación en España” són deganes, degans i membres dels equips de deganat de les diferents Facultats integrades en l’ATIC (Associació d’Universitats amb Titulacions en Informació i Comunicació). El primer capítol, escrit per la degana Maria José Recoder, explica la història de la facultat a partir del títol “De Ciencias de la Información a Ciencias de la Comunicación: cincuenta años de estudios de Comunicación en la Universitat Autònoma de Barcelona”.

05/06/2020

El llibre narra la història de la creació de les diferents facultats de Comunicació d’Espanya i el seu paper en la configuració de l’estructura comunicativa espanyola.

En aquest primer capítol, la degana, Maria José Recoder, resumeix la història de la facultat com “cinc dècades de docència, investigació i transferència de coneixement”. A més, recorda que la nostra facultat va ser una de les primeres creades a Espanya amb l’objectiu de formar comunicadors, junt amb la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Navarra. 

La degana destaca la gran aposta de la facultat aquest curs 2019-20 amb la creació de dos graus nous: Comunicació Interactiva i Comunicació de les Organitzacions: "Es tracta d'incorporar nous perfils professionals al mercat laboral, tenint en compte l'evolució de la comunicació i la seva extraordinària incidència en la societat, la cultura, les relacions humanes, la tecnologia i l'economia de segle XXI."

A banda de la història, la publicació, que arriba a 340 pàgines, també fa un recorregut sobre les diferents titulacions que ofereixen les facultats i dels diferents perfils de l’alumnat i el professorat. 

L’ATIC (Associació d’Universitats amb Titulacions en Informació i Comunicació) té com a objectius “promoure vincles permanents de cooperació i intercanvi d'idees i experiències entre les facultats de Comunicació i Informació d'Espanya i altres països i regions”. La seva activitat se centra principalment en “la millora i connexió de la formació, la professió i el domini científic.”