Alumnes del Postgrau de Dret de la Qualitat i la Seguretat Alimentària analitzen l’etiquetatge dels productes d’un supermercat

Visita Supermercat del Postgrau en Dret de la Qualitat i Seguretat Alimentària
Es tracta d’una sessió pràctica dins el marc de l’assignatura “Informació Alimentària i Etiquetatge” en què els estudiants obtenen les eines legals per comprovar si les etiquetes compleixen amb la normativa.

21/02/2020

El passat divendres 7 de febrer, els estudiants del Postgrau de Dret de la Qualitat i Seguretat Alimentària van fer una sortida a un supermercat d’una gran superfície del Vallès Occidental per analitzar l’etiquetatge alimentari.

L’objectiu de l’activitat era que els estudiants, dividits en grups, comprovessin si a l’etiquetatge de diferents categories de productes es compleix o no amb la normativa d’informació alimentària, així com altres normes relacionades amb les declaracions nutricionals o les propietats saludables.

Els estudiants varen revisar productes com embotits, plats preparats, làctics especials amb bases de cereals i complements alimentaris per a esportistes, entre d’altres. Una de les conclusions que varen extreure és que, en totes les categories analitzades, hi havia productes que no comptaven amb les mencions obligatòries i exigibles per la normativa.

Posteriorment, els alumnes van preparar una exposició i un treball final amb les conclusions de l’exercici. L’activitat es va fer en el marc de l’assignatura “Informació Alimentària i Etiquetatge”, a càrrec del professor i coordinador del Postgrau, Juan Ramón Hidalgo.