Acadèmics i membres d'institucions debaten sobre com connectar universitat i empresa

Estudiants a la Facultat Economia

Representants de la Generalitat, del món associatiu i de l'àmbit acadèmic debatran sobre com enfortir la relació entre les universitats i el sector empresarial en una jornada vinculada a un projecte de recerca europeu que tindrà lloc el 9 de gener, a la Facultat d'Economia i Empresa.

19/12/2019

El 9 de gener, la sala de juntes de la Facultat d'Economia i Empresa acollirà la jornada de debat "Universitats, empresa, emprenedoria i el rol de les infraestructures universitàries". Començarà a les 11 h i s'emmarca dins del projecte europeu InnoHEIs, del qual, la UAB és sòcia. Durant la trobada, experts en la matèria les seves opinions i iniciatives per aprofundir en la connexió entre la universitat i el món empresarial.

La inauguració de la jornada comptarà amb les intervencions del vicerector d'Economia i de Campus de la UAB, Carles Gispert; el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll; i el degà de la Facultat, Héctor Sala. Seguidament, faran una introducció al debat el vicedegà d'Empreneduria del centre, David Urbano, i el professor d'anàlisi econòmica i investigador principal del projecte InnoHEIs Ricard Esparza.

El debat s'estructurarà en quatre sessions corresponents a quatre temes diferents. La primera, a les 11,30 h, es titularà "Com fer la universitat més atractiva per a les empreses i quin rol hi poden jugar serveis i infraestructura?"; la segona, a les 12 h, tractarà sobre "Què cal fer perquè les infraestructures universitàries s'utilitzin en tot el seu potencial i per que no quedin obsoletes?": la tercera, a les 12,30 h, durà per títol "Com fomentar l'emprenedoria i la innovació social en l'àmbit universitari i com afavorir l'ús de la infraestructura en aquest context?"; i, a les 13 h, la jornada es tancarà amb un col·loqui sobre "Quines polítiques públiques podrien impulsar l'ús de les infraestructures universitàries per a l'empresa i l'emprenedoria?"

Entre els participants, hi haurà professors de la UAB (Salvador Barberà, Guillem Perdrix i Lluís Rodríguez, a més dels esmentats abans) i d'altres institucions acadèmiques: Mercedes Teruel (URV), March Bernadich (UVic), Francesc Solé (UPC), Joan Torrent (UOC) i Jaume Valls (UB). Hi intervindran també membres de l'administració de la Generalitat (Glòria Cugat, subdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari, i Iolanda Font, subdirectora general de Recerca) i representants del teixit associatiu com ara Jordi Mabras, fundador d'Economía para Millenials.

Més informació: Universitats, empresa, emprenedoria i el rol de les infraestructures universitàries

 

Notícies relacionades

Totes les notícies