Setmana Saludable i Sostenible

Setmana Saludable i Sostenible

Del 16 al 20 d'abril tindrà lloc la IX Setmana Saludable i Sostenible, amb tallers, conferències, caminades, esports, més de 50 activitats adreçades a la comunitat UAB per tal de difondre un estil de vida saludable (cal inscriure's prèviament). Dimecres i dijous hi haurà música en directe i diferents food-trucks oferiran menjar saludable a l'Eix central.

15/03/2018

La setmana inclou més de 50 activitats gratuïtes per a tota la comunitat UAB (cursa, caminada, marxa nòrdica, taitxi, zumba, volei platja,...)  amb una conferència inaugural el dilluns, 16 d'abril, per part de Jenny Moix, que parlarà de "L'únic que falta a la teva vida ets tu. Com relacionar-te amb la teva ment".

"Com relacionar-nos amb la nostra ment? Com fer marxa nòrdica? Com cuinar amb plantes saludables? Com ser més eficient energèticament? Com escapar de l'estrès? Com reparar la bicicleta? Com superar-se a un mateix? Com menjar de forma més equilibrada? Aquestes són només algunes de les preguntes que es podran resoldre en la IX Setmana Saludable i Sostenible de la UAB, del 16 al 20 d'abril.

Adquirir hàbits per un estil de vida saludable i sostenible és l'eix vertebrador de les activitats programades. En la inauguració el dilluns, 16 d'abril, s'ha presentat breument el Pla del Campus Saludable i Sostenible 2018-2022. El vicerector Carles Gispert ha explicat en la inauguració que "la UAB aposta per les persones, per tal que treballin i estudiin en entorns agradables, saludables i sostenibles". I ha subratllat que "estem avançats en aquestes qüestions respecte altres universitats, i això és gràcies a les persones implicades que treballen per fer-ho possible".

Les més de 50 activitats organitzades van adreçades a estudiantat, professorat, personal i Alumni, són gratuïtes. Totes les activitats es poden consultar en aquest programa.

CONFERÈNCIES-XERRADES
Oferiran conferències la psicòloga i professora de la UAB, Jenny Moix, que parlarà de "L´únic que falta a la teva vida ets tu. Com relacionar-te amb la teva ment" (dilluns a les 12.30h), l'ex-entrenador d'handbol del FCBarcelona, coach i Alumni UAB, Xesco Espar (dimecres a les 13.30h.) que tractarà de "Mirar al futur amb optimisme", el cuiner i professor de l'EUTDH de la UAB, Jean Claude Aranega, que parlarà de la "Cuina mediterrània" (dilluns,16.30 h.)., Carol Garcia tractarà de com "Ordenar el nostre espai segons el nostre estil organitzatiu" i Lydia Giménez explicarà com "Envellir bé" (dimarts, a les 12.00h. i a les 12.30h. respectivament).

TALLERS
Hi haurà un taller d'Eficiència energètica (dimarts, 13.30h.) amb el tècnic de la Unitat d'Arquitectura i Urbanisme de la UAB, Gabriel Cardeñosa; un de Marxa nòrdica amb Xavier Ortega (dimarts, 13.45h.), un de Taitxi amb Critòbal Gea (dimarts, 14.00h), un de Reparació de Bicicletes (dimecres, 11.30h.), i un d'Anàlisi i interpretació de les etiquetes dels aliments, amb les professores Montserrat Solans i Jessica Jaramillo (divendres, 12.30h.).

ACTIVITATS ESPORTIVES I ALTRES
Es farà una neteja d'espais naturals del campus, organitzada per l'Assemblea Ecologista de la UAB (dilluns, 14.00h., una caminada per Sabadell, de 5,1 km., que sortirà del campus de Sabadell (13.15h) i del Parc Taulí (13.30h.). També hi haurà la Cursa popular saludable, de 5,6 km., amb sortida de la Plaça Cívica (dijous, 13.30h.).

Es farà la ruta-passejada dels 50 anys de la UAB "Temps era temps", de 5,6 km. que permetrà conèixer alguns dels indrets històrics del campus de Bellaterra, amb sortida de la Plaça Cívica (dijous, 13.35h.).

Hi haurà una Escape Room al SAF, organitzada pel Core Salut Mental i l'Institut de Neurociències (dimecres, de les 10h. fins les 14.h cada 30').

Es farà una sessió de zumba a la Plaça Cívica amb la Jèssica Manzano (dimecres, 13h.), volei platja a la Vila Universitària, torneig de paddel al SAF (divendres, de 12h a 16 h.), iniciació al bàdminton (divendres, de 13h. a 15h.) al SAF i bàsquet en cadira de rodes  amb Global Bàsquet UAB (dijous de 12h. a 14h.).

S'ensenyarà a fer un massatge cardíac i la tècnica de reanimació pulmonar (dijous, de 12 a 14h.) a la carpa del Servei Assistencial de Salut i s'oferiran proves visuals, de tonometria, test d'ishihara i consells dietètics per a una alimentació equilibarada (dijous, de les 10.30h. fins les 15.30h.)

Hi haurà el Bus de Banc de sang i teixits a l'Eix central per poder donar sang i experts de la Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada facilitaran informació sobre Salut sexual i prevenció en el consum de drogues. Els voluntaris de salut de la FAS oferiran sensibilització sobre la salut (dimecres 13h.).

DOS DIES AMB "FOOD-TRUCKS" A L'EIX CENTRAL
Dimecres 18 i dijous 19 (diada central) es concentraran la majoria d’activitats a l'entorn de la Plaça Cívica, i enguany es disposarà de nou d'una mostra de food trucks, que en aquests dos dies animaran el dinar amb música ambient i amb la participació de col·lectius de la UAB.

MENJAR SALUDABLE ALS RESTAURANTES DE LA UAB

-Cafeteria de Ciències i Biociències: el divendres, 20 d’abril a partir de les 10h. hi haurà un estand informatiu del consum de fruita en diferents formats. Hi haurà presència de dues dietistes-nutricionistes i es podran degustar diferents productes.

-Cafeteria de Lletres i Psicologia: oferirà un menú marroquí el dilluns, dia 16 d'abril, i un menú Grec el dimecres 18 d'abril.

INSCRIPCIONS
Les inscripcions a les activitats són obertes fins el 8 d'abril (les hores són compensables per al PAS si es sol·licita prèviament). Les places de les activitats amb aforament limitat s'adjudicaran per ordre d'inscripció.

La UAB consolida així la celebració d’una setmana pensada per a promocionar entre la comunitat universitària activitats que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables i sostenibles. L'any passat hi van participar més de 2.000 persones. Enguany s'arriba ja a la novena edició.

Podeu compartir les fotos a Instagram amb el hashtag #SaludableiSostenibleUAB

PROGRAMA SETMANA SALUDABLE I SOSTENIBLE UAB 2018

FORMULARI PER A INSCRIURE'S EN LES ACTIVITATS SUBJECTES A INSCRIPCIÓ:
  

 

Notícies relacionades

Debat sobre com impulsar la transició ecològica des de l'economia social i solidària

“El paper de l’economia social i solidària davant dels reptes ambientals globals: una mirada des del territori” és el workhop que tindrà lloc el dimecres, 12 de juny, a la Facultat de Filosofia i Lletres. L’objectiu és posar sobre la taula el potencial paper de l’economia social i solidària davant de reptes socioambientals com l’emergència climàtica, l’esgotament de recursos, la degradació ambiental, etc. Llegir més

Totes les notícies