Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Serveid'Ocupabilitat

La UAB i Barcelona Activa col·laboren per adequar el perfil de l'alumnat a l'actual context laboral

22 maig 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L'alumnat de segon curs de nou facultats de la UAB està cridats a fer el test de competències clau desenvolupat per Barcelona Activa que permetrà avaluar les habilitats en concordança al mercat de treball, i adequar així els perfils professionals amb soft skills que guanyen pes en els llocs de feina actuals. Una vegada analitzats els resultats, la UAB podrà oferir nous itineraris formatius.

Ocupabilitat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Barcelona Activa avancen en un conveni marc sobre ocupabilitat amb el propòsit d’acompanyar l’alumnat en l’actual context laboral i afavorir el desenvolupament de competències i soft skills, que compten amb un alt valor a les empreses a l’hora de fer selecció i promoció de talent. Això permetrà millorar els perfils professionals davant de les demandes de les empreses i els requisits que exigeix cada sector.
 
Fins a nou facultats de la UAB han incorporat, així, el test de competències desenvolupat per l’ens municipal de promoció econòmica, que permet una autodiagnosi i identificar els punts forts i els que s’han de treballar per encarar les sol·licituds del mercat de treball.

Hi participen prop de 4.000 alumnes, i la UAB serà la primera universitat catalana que farà aquest test de competències de manera massiva a tot l'alumnat de segon curs de les seves titulacions. En concret, els graus de les facultats que l’apliquen són els d’Enginyeria, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret, Filosofia i Lletres, Traducció i Interpretació, Veterinària, Economia i Empresa, Ciències de la Comunicació i Biociències. 
 
El reforç en competències personals es considera clau en l’actual context laboral. Per això, el conveni entre Barcelona Activa i la UAB s’enfoca a poder combinar aquestes mesures amb els coneixements tècnics assolits als centres universitaris.
 
Amb aquest projecte, un cop s’analitzin els resultats obtinguts dels tests per part del Servei d’Ocupabilitat de la UAB i les diferents facultats, Barcelona Activa i la UAB dissenyaran plegades els itineraris formatius, que es desplegaran durant el curs acadèmic 2024-2025. A més, com a part del conveni entre les dues entitats, es col·laborarà per compartir ofertes de feina i de pràctiques en empresa, així com accions conjuntes vinculades a l’emprenedoria i al cooperativisme.

El test de competències de Barcelona Activa és un test d’autodiagnòstic que proporciona el nivell competencial i identifica fins a 21 competències rellevants en el mercat de treball actual, els punts forts i els aspectes concrets de millora. A partir de les propostes formatives que sorgiran del resultat del test s’oferiran nous itineraris formatius als estudiants.

Com fer el test de competències si ets estudiant UAB?

  1. Registra't a l’aplicació NEXUS, fent una “Alta completa” o una “Alta parcial”. En l’apartat “Termes i condicions” has de marcar la casella “Accepto que el Servei d'Ocupabilitat de la UAB faciliti a Barcelona Activa part de les meves dades personals amb la finalitat d'obtenir informació agregada del Test de competències que es pugui haver dut o dur a terme”. En cas que ja disposis d’un perfil a NEXUS, també has d'accedir a l’apartat “Termes i condicions” (franja inferior de la pantalla) i comprovar que aquesta casella estigui marcada.

  2. Registra't al web de Barcelona Activa i accedeix al test des de la teva àrea personal.

Tota la informació per fer el test

Dins de