Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Serveid'Ocupabilitat

La UAB publica la convocatòria de beques per fer pràctiques a l'estranger el curs 2024-2025

04 març 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L'alumnat que vulgui fer pràctiques en empreses i institucions a l'estranger entre el 29 d'abril d'enguany i el 31 de juliol de 2025 ja pot sol·licitar les beques dels programes Erasmus+ Pràctiques i UAB Exchange Programme Traineeships per cofinançar la seva estada. La convocatòria ja es pot consultar al web.

Estudiants Erasmus

Erasmus+ Pràctiques és el programa de referència si la destinació és un país europeu, tot i que permet fer estades de pràctiques arreu del món amb una durada mínima de tres mesos. Aquestes pràctiques poden ser curriculars, extracurriculars i com a persona acabada de titular. L'estratègia d'inclusió del programa Erasmus contempla que els perfils de persones amb menys oportunitats puguin obtenir finançament addicional: també les persones amb malalties greus, amb exempció de taxes acadèmiques i altres situacions.

Pel que fa al programa UAB Exchange Programme Traineeships, permet fer estades de pràctiques curriculars i extracurriculars en qualsevol país del món amb una durada a partir de 30 dies. La firma dels convenis en el marc d'aquest programa es fa amb un sistema de signatura digital biomètrica que permet signar el document de forma telemàtica des de qualsevol dispositiu electrònic, la qual cosa facilita els tràmits.

Informació publicada

El Servei d'Ocupabilitat de la UAB, encarregat de la gestió de tots dos programes, ja ha publicat al web la convocatòria de tots dos programes de forma clara, visual i interactiva. Entre tota la informació s'hi pot trobar un simulador de beques on l'alumnat pot introduir la tipologia dels seus estudis en curs, el país on vol anar i durant quant de temps per tal d'esbrinar quin programa ha de sol·licitar.

Web de la convocatòria de beques 2024-2025

Amb aquests programes, la UAB promou la mobilitat internacional del seu alumnat, conscient de la importància que aquesta té per al seu futur professional: segons l’Estudi sobre l’Impacte de l’Erasmus, el 64% de l’empresariat creu que haver realitzat una experiència de mobilitat és un factor important a l’hora de contractar persones.

Erasmus+ Pràctiques forma part del programa europeu de mobilitat Erasmus+ de la Comissió Europea, i el SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació) en distribueix els fons a l’Estat espanyol. UAB Exchange Programme Traineeships, en canvi, és un programa propi i exclusiu de la Universitat que ofereix més flexibilitat temporal en la durada de les estades.

Dins de