Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Matemàtiques

Proves Cangur

A finals de l'any 1995 la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) va convocar, per primera vegada a Catalunya, la prova Cangur dins el marc de l'organització internacional Le Kangourou sans frontières, que uns anys abans havia “importat” cap a Europa una idea procedent d'un grup de professors australians (i d'aquí la denominació de l'activitat!). En paraules de la SCM, la prova Cangur “marca com a objectiu la promoció de les matemàtiques entre la gent jove i la mainada, mitjançant una participació massiva en una activitat científica, sense intentar fer cap selecció ni comparació entre centres ni entre zones geogràfiques”. Ja hi participen més de 100.000 alumnes i 1.000 centres!

El departament de matemàtiques de la UAB n'és seu des de l'any 1999 i des de l’any 2007 organitza les sessions d’aprofundiment en matemàtiques per a alumnes de segon cicle d’ESO. L'objectiu d'aquestes sessions va més enllà de la resolució dels problemes del Cangur: s’aprofundeix en alguns conceptes i tècniques matemàtiques que, si bé permetran als estudiants enfrontar-se amb una major preparació i solidesa a les proves, tenen com a principal objectiu gaudir i aprendre afrontant nous reptes matemàtics.

Proves Cangur

Des de 2023 aquestes sessions porten el nom preCangur de la UAB i prenen inspiració matemàtica de les múltiples activitats organitzades per la SCM sota el nom Cangur. Per a participar-hi, pots trobar tota la informació a l'enllaç "Inscripció a les sessions" a sota.

Professor responsable:

Roberto Rubio, d.matematiques.cangur@uab.cat

Suport administratiu i contacte:

Santi Lázaro, d.matematiques.secundaria@uab.cat