Modalitat: híbrida (dues sessions de 4 h presencials, al Campus de la UAB, 2 h en línia síncrona, 10 h de sessions asíncrones i 10 h de treball autònom).
Adreçat a: docents de Cicles Formatius Grau Superior.
Durada: 30 hores.
Calendari: de l'1 a l'11 de juliol de 2025.
Horaris de sessions presencials: 1 i 7 de juliol de 9 a 13 h.
Horari de sessió en línia síncrona: 4 de juliol de 10 a 12 h.
Professorat: Jorge Tomàs Fendón Fernández, Joan Carles Rey Álvarez.
Preu: sense cost per als docents.
Amb el suport delDepartament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya
Aquest curs permetrà al docent adquirir i confirmar habilitats analítiques que cal traspassar a l’alumnat, en referència als Exercicis de Traçabilitat Interlaboratoris que sovint s’han de completar en les empreses, per tal de donar garantia i consistència als resultats analítics.
Posar a l’abast del professorat un recurs docent que permeti consolidar i millorar algunes de les competències i habilitats necessàries per la futura professió de l’alumnat (exercici professional).
Oferir eines de millora de la qualitat als centres docents que imparteixen ensenyaments de Formació Professional de la Família Química.
Animar als estudiants a comparar els resultats obtinguts en altres Centres i establir criteris d’estandardització homologables.
Introduir als estudiants en la utilització de Normes i Mètodes Oficials d’Anàlisi.
Dinamitzar la família de química mitjançant projectes comuns que apropin els diferents centres.
Que és un Exercici de Traçabilitat. Tipus i característiques. Metodologia. Requeriments.
Cóm es desenvolupa pràcticament un Exercici de Traçabilitat?
Com s’analitzen els resultats obtinguts?
Conclusions i accions que se’n deriven d’un Exercici Interlaboratori. Aspectes Legals.
Part teòrica. Que és un Exercici de Traçabilitat. Tipus i característiques. Metodologia. Requeriments.
Part pràctica. Enviament de mostres als laboratoris participants: Les mostres corresponen a un lot de fabricació amb la mateixa data de caducitat. En aquesta edició, la mostra serà Nicotinamida. Es subministrarà quantitat suficient per realitzar 3 replicats de cada paràmetre en cada lot per un grup classe (Institut o entitat participant).
Realització de les anàlisis seguint els protocols establerts: La normativa aplicable per la realització de les anàlisis serà la Farmacopea.
Recollida i anàlisi de resultats: L’Organització de l’exercici subministrarà la plantilla on recollir els resultats, que caldrà lliurar en el format determinat i dins del termini establert.
L’avaluació es durà a terme mitjançant el lliurament dels resultats analítics, un informe de resultats i l’assistència a la presentació i discussió dels resultats de tots els participants.
Aquesta activitat està reconeguda com a Formació Permanent del Professorat pel Departament d'Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya.
A més de l'assistència al 80% de les hores de connexió síncrones o presencials, per tenir dret al certificat caldrà la superació del 100% de les tasques plantejades. Per això, tant l’assistència a les sessions, com la superació de la proposta de feina autònoma són necessàries per a la certificació del curs.
Condicions tècniques d’accés i de participació:
Bona qualitat de la connexió a Internet.
Coneixements bàsics suficients per a accedir a plataformes de videoconnexió (Teams, Zoom i Meet) i a l’aula Moodle del campus virtual.
Càmera i micròfon operatius, els quals, durant les sessions síncrones en línia, han de romandre oberts en funció de les activitats i a requeriment de les persones formadores.
Preinscripció: fins al 4 de juny, a través del següent formulari de l'ATRI (codi d'activitat: 9001510012).
Adjudicació de places: a partir del 5 de juny.
A partir de l'adjudicació de plaça, caldrà fer la matrícula a l'aplicatiu de la UAB.