Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Aprenentatge Servei

Arriba la IV Jornada ApS a la UAB

13 abr. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El pròxim 5 de maig es celebrarà a la UAB una jornada per acostar la metodologia Aprenentatge Servei a entitats, professorat i estudiants. A més, durant l’acte es farà entrega dels premis als millors TFG realitzats amb aquesta metodologia durant el curs anterior.

Persones intercanvien impressions a la fira d'entitats

La Jornada es durà a terme el pròxim 5 de maig, de 9:30 a 15:00h, a la Facultat de Ciències de la Comunicació. El Degà de la Facultat, Dr. Enric Marín, juntament amb la Vicerectora d’Estudis i Innovació Docent, Dra. Maria Valdés, faran l’acte d’inauguració. Seguit hi haurà una conferència a càrrec de Berta Paz, professora de la Universitat de les Illes Balears i membre de diferents xarxes interuniversitàries d’ApS.

A continuació es farà l’entrega dels premis als millors TFG del curs passat realitzats amb ApS. Els TFG amb metodologia Aprenentatge Servei neixen de necessitats socials o ambientals detectades en l’entorn i es fan en col·laboració amb entitats o centres públics externs a la UAB per tal d’intentar resoldre aquesta necessitat. Les persones premiades (veure més avall el llistat) rebran un diploma i un petit obsequi de la FAS. A més a més, el jurat ha seleccionat els millors TFG per àmbit de coneixement que obtindran una remuneració de 250€. Les guanyadores, no es coneixeran fins al mateix moment de l’acte.

A les 11:15h es donarà pas a un taller participatiu d’ApS i Justícia Global a l’Espai Comtec (planta 2, de la biblioteca de Comunicació i Hemeroteca general) a càrrec de Brenda Bär; co-autora de la Guia Aprenentatge servei i justícia global: Justícia de gènere, Econòmica i ambiental i Drets humans i dret a migrar i, Maria Monzó; direcció general de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona. El taller utilitzarà dinàmiques participatives per donar eines per incorporar la mirada de Justícia Global en els projectes d’Aprenentatge Servei.

En acabar, a les 13:00h, es celebrarà la fira d’entitats, on aquestes disposaran d’un estand per exposar els seus projectes. La fira comptarà també amb l’exposició de pòsters presentats al XI Congrés Nacional i V Internacional d’Aps Universitari per membres de la comunitat UAB i un pica-pica per a als/les participants de la Jornada davant l’Hemeroteca.

Inscripcions a la jornada en el següent enllaç.

Premiades TFG amb metodologia ApS 2021-2022

Les persones premiades en aquesta edició son: Paula Ezpeleta (Grau de Biologia); Anna Serra Peralta (Grau de Biologia Ambiental); Anna Aparicio (Grau d’Educació Primària); Elisabet Pérez Méndez (Grau d’Estudis Socioculturals de Gènere); Cristina Vergés Rodríguez (Grau de Psicologia); Lyna Tahraoui (Grau de Traducció i Interpretació); Queralt Garcia Vila (Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments); i Laura Fuertes Moyano (Grau de Veterinària).

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius

Dins de