El món casteller

castellers

Les actuacions castelleres són una pràctica de la cultura popular molt arrelada a les universitats catalanes. La colla castellera de la UAB, els Ganàpies, té més de 20 anys d’experiència.

El funcionament d’un castell, les normes bàsiques de seguretat i l’imaginari casteller són alguns dels continguts que podreu conèixer si participeu en aquesta activitat però, sobretot, formareu part d’un dels col·lectius més arrelats a la nostra comunitat universitària.

A continuació trobareu l’estructura d’aquesta activitat amb reconeixement acadèmic:

1. Dues ponències amb el contingut següent:
a)     Funcionament, reconeixement acadèmic i estructura de l’activitat
b)     Seguretat i coneixements bàsics sobre el funcionament dels castells
c)     Història del món casteller i les colles universitàries
 
2. Pràctica castellera: 34 hores de participació en els assaigs de la colla castellera, tant als genèrics, el dimarts i el dijous, com als extraordinaris, on es tracten tècniques concretes o s’assaja per alguna diada. La participació en més de tres diades en representació de la UAB pot equivaler a la totalitat d’hores de la pràctica castellera.
 
3. Retorn a la comunitat: participació en tres diades, la pròpia de l’Autònoma i dues més en altres universitats.
 
4. Avaluació i memòria: la memòria de l’activitat pot ser un relat escrit, l’elaboració d’un vídeo o un reportatge gràfic sobre l’experiència pròpia o sobre una de les activitats desenvolupades, amb l’objectiu de compartir el fet casteller amb la comunitat de la UAB.
 
Preu de la inscripció: 25 €. Cal fer efectiu el pagament a l’oficina de coordinació administrativa de l’edifici Àgora abans de l’inici de l’activitat.
 

Termini d’inscripció: del 24 de febrer al 7 de març. Formulari d'inscripció.

Sessions presencials inicials: la setmana del 7 de març (per concretar).
Termini de pràctica castellera: del 7 de març al 25 de maig (ambdós inclosos).
Termini de lliurament de l’avaluació i la memòria: fins al 30 de juny.
 
La participació en aquesta activitat es pot reconèixer amb 2 crèdits ECTS. Per tal d’obtenir el certificat de reconeixement acadèmic, cal que el participant hagi assistit a les dues ponències, a les tres diades, a un mínim del 80 % de les hores de pràctica castellera i que hagi lliurat l’avaluació i la memòria dins del termini establert. (Aquesta activitat només es pot realitzar una vegada.)

Aquesta activitat es realitza conjuntament entre la unitat de Dinamització Comunitària i la colla castellera Ganàpies.